Навчайте дітей правилам безпеки на воді

діти куп
Поділитися новиною

діти купКупальний сезон розпочався майже одночасно із шкільними канікулами. Відповідно, більшість відпочиваючих на пляжах – це діти, які не надто дотримуються  правил безпечної поведінки на воді.

Про це, на жаль, свідчить сумна статистика: протягом однієї доби, 30 травня, в Україні потонули п’ятеро дітей. Так, на Волині в двох районах у ставках втопилися два хлопчики – 2009 р.н. та 2010 р.н. На Вінниччині потонув хлопчик 2010 р.н., на Тернопільщині – хлопчик 2011 р.н., а у Києві – хлопець 2004 р.н. Що вже казати про статистику за півріччя: із 300 потопельників третина – це діти.

Чи безпечно відпочивати дітям на місцевому санкціонованому пляжі, ми поцікавились у МКП «Комунсервіс». Як нам пояснили, рятувальний пост на річці Псьол уже працює. Щодня із 9-ої до 19-ої години там знаходиться працівник, який має усе необхідне рятівне обладнання (ласти, маски, трубки, човен, мотузки, рятівний круг). Раніше на роботу рятувальників, які в попередні роки працювали на посту, постійно скаржились. Тепер же, із слів начальника МКП, ситуація буде кращою – рятувальники більш відповідальні і працюватимуть добре.

Але якщо за відпочивальниками на офіційному пляжі хоч трошки наглядатимуть (принаймні маємо надію), то ті, хто відвідує інші місця відпочинку на березі Псла, залишаються без нагляду. Тому в першу чергу звертаємось до батьків: зазвичай більшість нещасних випадків стаються через те, що дорослі залишають дітей без нагляду або ж дозволяють їм самостійно відвідувати водойми.

Тому, щоб уникнути трагедії, пам’ятайте самі і навчайте своїх дітей правилам безпеки на воді. Розповідайте їм про те, що відпочивати і купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах або ж у відомих і перевірених місцях. Наголошуйте на тому, що не варто плавати поодинці, не потрібно випробовувати свої сили і запливати далеко. До того ж, треба бути обережним, якщо по річці плавають моторними човнами.  

Звісно, найкращий варіант – просто не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати водойми. Але якщо вже дозволили, то час від часу нагадуйте про дотримання безпеки і контролюйте.

«БМ»

Дбайте про безпеку ваших дітей і наголосіть їм, що у випадку виникнення надзвичайної події потрібно негайно телефонувати до Служби порятунку за номером 101.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...