Життя змушує вірити у прикмети

1432087845 468988
Поділитися новиною

1432087845 468988За кілька днів до трагедії Людмила Загребельна ніби передчувала щось погане.  Каже, що чоловікові наснилося, що він, щасливий і усміхнений, сидить на лавці у компанії давно померлих батьків. Не хотілося дослухатися до сновидінь та прикмет  – Віктор Загребельний практично ніколи не скаржився на самопочуття, тож нічого поганого й подумати не могли. Не зважаючи на те, що в молодості брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, він, як на свій вік, був міцним і дужим чоловіком. Подружжя обговорювало сни і сміялося з них, бо не вірило, що щось може статися з кимось із них.

18 лютого по сусідству із будинком Загребельних сталася пожежа. Віктор дуже переживав, щоб унаслідок цього не постраждало і їхнє житло (газові стояки були спільні). Від переживань надвечір йому стало зле – відчув болі в області серця:

«Виміряли тиск – він був зависоким. Вітя випив «Тонорму», після чого тиск знизився, але біль не вщух. Зволікати не стали і викликали «швидку». Приїхав фельдшер Приступа. Ми йому переповіли, що сталося і які препарати приймали. Просили його вколоти щось сердечне.  Але він наполягав на своєму – казав, що у чоловіка низький тиск і його треба підняти. Я завжди така обережна була, а це не вслідкувала, що він там мішав у шприц. Як виявилось потім, він вколов «Дексаметазон». Після цього чоловік відразу почервонів, і тільки-но «швидка» від’їхала від нашого двору, Вітя впав замертво.

Потім мені сказали, що нібито у Віктора стався інфаркт – судмедексперт у довідці написав «гостра серцева недостатність», – переповідала свою історію Людмила Загребельна у стінах редакції.

Розбиратись вона стала вже після похорону. Спочатку ініціювала проведення службового розслідування – написала звернення до КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Полтавської обласної ради, станція ЕМД №4 м. Миргород, якій підпорядковується Гадяцька швидка допомога.  

Людмила була впевнена, що фельдшер припустився помилки. Тим часом містом уже почали повзти чутки, немов Загребельні самі відмовились від госпіталізації, а також що у Віктора відірвався тромб. Та й в інфаркт Людмила не вірила. Цей діагноз могла б підтвердити кардіограма, яку робив фельдшер того дня, але вона кудись зникла. В область на розшифровку її чомусь не передавали, хоча по інструкції повинні були.

Поки йшло розслідування, до будинку Загребельних кілька разів приїздили працівники Гадяцької «швидкої» на службових автомобілях. Людмила каже, що приїжджала і лікар Приголовкіна, і фельдшер Приступа, і завідуюча «швидкою» Вакарчук. Фельдшер, який зробив Віктору Загребельному останню в його житті ін’єкцію, просив пробачення та визнавав свою провину. Але покарання за скоєне нести не бажав – просто просив забрати заяву і обіцяв… допомагати продуктами. Інші ж підтримували фельдшера і також просили не «роздувати» проблему, щоб їх не звільнили із роботи.

«Але як можна пробачити смерть найдорожчої людини? Він забрав в мене чоловіка і батька двох дітей. Хоч вони й не малі, але хочеться і їм мати батька, який допомагав в усьому, був гарним сім’янином і любив їх. Коли я відмовилась забирати заяву, то сказала йому: «Як ти житимеш після цього?», а він зухвало відповів: «А як житимете ви?..» – ледь стримуючи сльози розповіла нам Людмила Загребельна. 

На сьогодні вже відомі результати службового розслідування – Комунальна установа «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Полтавської обласної ради  Станція ЕМД №4 м. Миргород надала ось таку відповідь:  

«Адміністрацією станції ЕМД №4 м. Миргород уважно комісійно розглянуто Ваше звернення щодо дій працівника підстанції ЕМД Гадяцького району Приступи О.С. при наданні допомоги Вашому чоловікові Загребельному В.В.

Службовою перевіркою  встановлено, що  при наданні екстреної медичної допомоги Загребельному В.В. виявлені недоліки. За допущені недоліки застосовано дисциплінарне стягнення фельдшеру Приступі О.С. Наказом головного лікаря КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Полтавської обласної ради фельдшер виїзної бригади підстанції ЕМД Гадяцького району Приступа О.С. звільнений із займаної посади».

Довгий час Людмила Загребельна не наважувалась звернутись до суду. Але  тепер, стверджує, що має чимало свідків, які готові підтвердити те, що цей же фельдшер винен у смерті не лише її чоловіка.  Тому вона вважає, що такого покарання, як звільнення із роботи, для нього недостатньо. 15 травня вона написала заяву до правоохоронних органів, в якій звинувачує фельдшера О. Приступу у службовому недбальстві.  Відомо, що заяву вже внесено до ЄРДР за ч.1 ст.140  «Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником».

Ми намагалися зв’язатися із О.Приступою, щоб почути його версію того, що сталося, написали йому листа у соціальній мережі. Але, на жаль, відповіді не отримали досі.  Якщо комусь із згаданих у публікації осіб є що сказати на свій захист чи виправдання, ми обов’язково вислухаємо їх. А яке закінчення матиме ця історія – розповімо згодом.

«Базар Медіа в Україні»

Фото використане як ілюстрація

3 коментарі до “Життя змушує вірити у прикмети

  1. Була дуже вражена, читаючи сповідь, цієї, горем вбитої жінки.Я співчуваю її втраті.Але хочеться сказати про інше.Лікаря Приступу Сашу і його родину я знаю давно.І мені дуже стало дивно ,коли я взнала про цей інцидент, адже я знаю його як людину чуйну, добру,медика, який сумлінно виконував свої обов’язки, порядного сім,янина і гарного батька.Мені і моїм близьким неодноразово приходилося звертатися до нього за консультацією.Я думаю судове розслідування розставить всі точки над і.Просто не розумію одного, Приступу з роботи звільнили, ” навредить” він нікому вже не зможе, він працює в іншій сфері.Написання кляуз в різні інстанції чоловіка цій жінці не вернуть, нащо поливати брудом людину, нащо весь цей негатив? Щоб стало легше на душі, чи як?

  2. [quote name=”Таня”]Була дуже вражена, читаючи сповідь, цієї, горем вбитої жінки.Я співчуваю її втраті.Але хочеться сказати про інше.Лікаря Приступу Сашу і його родину я знаю давно.І мені дуже стало дивно ,коли я взнала про цей інцидент, адже я знаю його як людину чуйну, добру,медика, який сумлінно виконував свої обов’язки, порядного сім,янина і гарного батька.Мені і моїм близьким неодноразово приходилося звертатися до нього за консультацією.Я думаю судове розслідування розставить всі точки над і.Просто не розумію одного, Приступу з роботи звільнили, ” навредить” він нікому вже не зможе, він працює в іншій сфері.Написання кляуз в різні інстанції чоловіка цій жінці не вернуть, нащо поливати брудом людину, нащо весь цей негатив? Щоб стало легше на душі, чи як?[/quote]За цією логікою і вбивць карати не треба – вбитого ж не повернути. І вбивці теж бувають інколи чуйними й добрими.

  3. Таня, а де тут йшлося про облиття брудом? Те що Ви захищаєте свого друга – це зрозуміло, але ж людини нема, це для Вас нічого не значить? Не перестаю дивуватись менталітету наших людей…

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...