Сьогодні Єпіфана у червоному жупані

imgs 47614 0
Поділитися новиною

imgs 47614 025 травня: народний календар і астровісник

Сьогодні Єпіфана у червоному жупані; чи знаєте ви, як звуть ваших сусідів і про правила автостопа Галактикою.

Сьогодні в Європі відзначається європейський День сусідів. Його заснували в 1990 році декілька французів, мешканців 17-го округу Парижа. Мета дня шляхетна: зміцнення соціальних зв’язків, подолання ізольованості людини в сучасному суспільстві. Містяни збирала кошти і речі для сусідів, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, допомагали влаштуватися на роботу. Європейським день став у 2003 році, коли до Франції приєдналася Бельгія. Нині свято підтримують у 50 країнах світу. Організатори вважають, що для святкування треба зовсім мало: заздалегідь сповістити сусідів, спільно вибрати зручний час, а потім зібратися в якомусь будинку, саду, на вулиці, влаштувавши спільне застілля. Кожен має пригостити сусідів стравою власного приготування, а головне – поділитися гарним настроєм.

А ще сьогодні всесвітній день рушника – його відзначають шанувальники творчості британського прозаїка і драматурга Дугласа Адамса, автора захоплюючого «Путівника Галактикою». Як відомо, саме в цьому творі оспівується рушник, який є незамінною річчю для автостопника не тільки в мандрах земними дорогами, але й Галактикою. День рушника відзначався вперше в 2001 році в Британії.

Церква цього дня вшановує пам’ять святителя Єпіфанія, єпископа Кіпрського (403). Якщо на Єпіфана було жарко, то й літо мало бути жарким і спекотним.

Іменинники сьогодні Герман, Петро, Семен.

Сьогодні 10-ий і 11-ий місячні дні. Місяць у Терезах. Вдало владнаються справи в тих, хто підходить до їхнього вирішення не з доброго дива, а виважено, докладаючи дипломатичний хист. Розтопити будь-яку кригу можна буде за допомогою елементарної ввічливості та поваги. Не намагайтеся лізти комусь у душу, навіть до найближчих і найрідніших. Ввечері дозвольте собі розслабитись. Кому мало свят, може відсвяткувати ще й день клоуна. Сьогодні його відзначають перуанці. Хто не може бути клоуном на батьківщині – дорога за океан відкрита – пан Клімкін домовився про безвіз з Перу. Анди, лінії Наска, Тітікака, кондори, лами і альпаки зачекались. З квітня по жовтень – якраз сезон. Щоправда, країна не з дешевих.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році: +2,6; а найтеплішим у 2007 – +30,7.

 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...