Світ обертається навколо вас

Nadpis Mama na detskih ladoshkah
Поділитися новиною

Nadpis Mama na detskih ladoshkahЯкщо говорити між нами,

Все починається з мами…

Найголовніша людина для кожного із нас – мама. З незапам’ятних часів в Україні існувала традиція шанувати матір, як хранительку родини, домівки, і відповідно, миру на усій Землі. У сучасній Україні встановлено офіційне свято – День матері, який святкують у другу неділю травня, у цьому році 13 травня. Саме в цей день можна сказати найважливіші слова для своєї мами, чия любов безмежно супроводжує нас протягом усього життя. Ми хочемо познайомити вас із не звичайними мамами – це жінки, які отримали подвійні емоції материнства.

 Ольга Могила з доньками – Іриною Мартинчук (справа) із сином Назаром і Мариною Бемою з донечкою Ангеліною.

фото 1

«Уже пройшло тридцять років, а я й досі пам’ятаю те биття серця, коли я дізналася, що народжую двох, – ділиться із нами пані Ольга. – Все було, як в тумані. Після пологів, коли я їх побачила, я видихнула і подякувала Богу за такий подарунок: «Ось вони, мої янголятка». Адже вагітність була важкою, і дівчатка з’явилися семимісячними та зовсім маленькими. Допомоги ні від кого не було, моя мама була далеко, тому я «крутилася», як могла. Спочатку, зізнаюся, було дуже важко. Це зараз на допомогу мамам з`явилися памперси. Та слава Богу Іра й Маринка були досить слухняні і невибагливі дівчатка. Із малечку одна за одною ходили хвостиком, я натішитись не могла… Ніколи не сварилися, росли дружними, добрими. Навіть зараз, коли вони вже дорослі, мають свої сім’ї, вони залишаються дві нерозлучні душі. Вони моя надія та підтримка. Я вважаю себе найщасливішою матусею, а ще й найдобрішою бабусею».

Маючи вже своїх власних дітей  (Ірина виховує трирічного Назарчика, а Маринка семи місячну Ангеліну), жінки не нахваляться своєю мамою, бо тепер розуміють, скільки зусиль потрібно для того, щоб виховати та «поставити на ноги» двох. Самі ж мріють також стати мамами двійняток.

 Наталія Фесенко із сином Станіславом та донечкою Софійкою

фото 2

«Я згадую цей період свого життя із посмішкою, – говорить Наталя, – забувши про всі негаразди, проблеми, погане самопочуття. Адже носити двійню – це важко, особливо в останні строки. Але було прекрасно, дивно і водночас страшно відчувати, що всередині тебе зародилося життя двох малюків. Нашому щастю не було меж, адже ми чекали на дівчинку та хлопчика. На мою думку, про такий подарунок мріє кожна жінка, моя мрія здійснилася. Імена обрали раніше, тому, коли малюки з’явилися на світ, ми з чоловіком, вже милуючись ними, називали по іменах. У нашій родині виховання дітей, як і побут, ділиться порівну. Правда, є обов’язки, які виконую тільки я, а от татусь залюбки вкладає малечу спати. Загалом бути батьками двійні дуже весело. Нам часто посміхаються на вулиці, бажають діткам щастя і здоров`я. Із ними не занудьгуєш, вони, як стрибунчики, не всидять на місці. Так що народжуйте двійнят!»

 Анжела Мізєва із синами Владиславом (зліва) та Вячеславом

фото 3

«Можу сказати: я повністю щаслива жінка й мама, бо маю трьох чоловіків. Це надійне плече мого чоловіка, а тепер і дорослих, сильних і люблячих синів. Підтримку чоловіка завжди відчувала. Ці пережиті відчуття неймовірні – все крутилося навколо наших дітей, і ми крутилися разом. Я люблю своїх трьох чоловіків більше за всіх на світі! Зараз хлопці виросли, я  постійно відчуваю їхню турботу про нас, батьків. У нашому невеликому сімейному бізнесі допомагають із задоволенням. Пам’ятаю, у мене часто запитували, чи складно бути мамою двійні та як я справляюся? Хочу наголосити на ключовому моменті: незалежно від кількості дітей важлива допомога від найближчих людей».

Коли готувався матеріал, до нас завітали наші друзі і шанувальниці Олександра та Анна Обого із мамою Галею.

фото 4

« Перші емоції – це  радість і тривога… Адже поява дитини – це завжди відповідальність, а в моєму випадку це подвійна відповідальність, турбота, любов. Діти навчають терпінню. Вони стали моїми вчителями, адже навчили мене чекати. Звісно, для мене вони особливі – перші кроки, перші слова. Хоча характери у них різні, але вони завжди одна одну підтримують, дуже люблять наслідувати одна одну. Завдяки тому, що дівчатка емоційно тісно пов’язані, у них швидше і яскравіше інших проявляються такі почуття, як взаєморозуміння, взаємовиручка, співчуття ближньому і повага».

Дорогі, рідні і милі мами, матусі, мамочки, мамулечки! Колектив редакції «БМ» приєднується до вітань. Бажаємо, щоб ваші серця зігрівались любов’ю та турботою близьких, кожен день наповнювався радісними та приємними подіями. Щастя, здоров’я, благополуччя, душевного спокою і миру.

Сторінку підготувала Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...