Лютеньську малину експортуватимуть в Європу

malina avgustovskoe chudo 01
Поділитися новиною

malina avgustovskoe chudo 01У Лютеньці, Гадяцького району на місці старого саду заклали перший гектар органічної малини. Це 5 тисяч саджанців. Реалізували проект, об’єднавши у кооператив представників Диканьського, Решетилівського і Гадяцького району, пише Олексій Матюшенко у Фейсбук. 

Малина висаджена повністю за органічною технологією. Напередодні зими, саджанці будуть зрізати під корінь, що допоможе їм перезимувати. Завдяки цій технології мінімальною є ймовірність впливу шкідників. Якщо у виробництві і будуть використовуватися добрива, то тільки органічного походження. Для поливу планується запровадити найпрогресивнішу систему краплинного зрошення. Загалом буде освоєно 20 га непродуктивних земель.

До роботи залучили місцевих жителів. Для посадки малини — 30 працівників, а постійно тут на першій порі будуть працевлаштовані 10 людей. З розширенням посадки робітників буде потрібно набагато більше — близько двохсот. Для місцевих жителів це непоганий заробіток, а головне — постійний. Адже люди будуть задіяні у виробництві 8-9 місяців на рік — малина потребує постійного догляду і ручного збору.

Для зберігання ягід придбали спеціальний холодильник. Лютеньську малину планують експортувати в Європу. Тож продукція буде сертифікована за європейським зразком. Але однією малиною, обмежуватися не збираємося — у найближчих планах вирощувати екологічно чисту голубику та часник.

1 коментар до “Лютеньську малину експортуватимуть в Європу

  1. 100 гектарів ягід дає зарплату двом сотням українців. 100 гектарів соняшнику, кукурудзи – виснажені землі, розбиті дороги

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...