Яким буде літо, звідки ростуть ноги новітніх маніпуляційних технологій і про фейкові сни

630 360 1525367429 8254
Поділитися новиною

630 360 1525367429 82544 травня: народний календар і астровісник

Нині Прокла; яким буде літо, звідки ростуть ноги новітніх маніпуляційних технологій і про фейкові сни

Якщо хтось думає, що українці зі своєю тотальною вірою в нечисту силу були якимсь особливо темним народом – той помиляється. У порівнянні з іншими, ми навіть були м’якішими і толерантнішими. Процеси над відьмами зародилися ще в ХV столітті, але свого найбільшого розмаху досягли в наступні два століття. А знаєте, які книги були європейськими бестселерами в ХVІ-ХVІІ століттях? Книги рецептів і трактати з демонології (зараз майже те саме, але демонологію замінили книжки з успішності). Як не дивно, масовому поширенню руху «полювання на відьом» сприяв розвиток технологій, зокрема й книги. Серед авторів – чимало видатних людей своєї доби. Приміром, у 1580 році вийшла книга «Про демономанію чаклунів». Її автором був француз Жан Боден (1529-1596), відомий філософ, юрисконсульт, автор праць з економіки, права і політології, які значно випередили свій час. У книжці Боден розмірковує про сили Зла, про угоду з демонами, дуже докладно описує чаклунів і відьом і запевняє, що найкращими засобами позбавитись від них будуть жорстокі тортури і вогнище. Книжка Бодена витримала декілька видань і була надзвичайно популярною в Європі. А 80% праць відомого нам італійця Джордано Бруно складають саме праці з магії. До слова, майже всі філософи і вчені середньовіччя були нерозривно з нею пов’язані. Але саме Бруно розробив концепцію магії в усіх її значеннях, розглядаючи цю «науку» як безпомилковий психологічний інструмент для маніпуляції як окремими людьми, так і масами. Саме про мистецтво психологічної маніпуляції йдеться в його сміливому, цинічному і актуальному й по сьогодні трактаті «Про зв’язки в цілому». Тобто, «коріння» нинішнього мистецтва переконання і глобальних маніпуляційних технологій – в глибокому Середньовіччі.

О цій порі мала зацвісти черемха. За цим деревом визначали, яким буде літо: якщо черемха зацвітала рано, то літо мало бути теплим і гожим, якщо ні – то прохолодним і дощовим.

З іменинами вітайте Федора, Олексія, Дениса.

Місяць у непередбачуваному Козерогу, сьогодні 19-ий місячний день. Не вірте снам і чужим обіцянкам. Енергетика доби важка і несприятлива. Піддайте аналізу власні вчинки і слова, зробіть ревізію підсвідомих бажань. Ідеї та віяння, які виникатимуть сьогодні, радше за все будуть оманливими, фейковими – темні сили невтомно вестимуть проти нас гібридну війну. Уникайте перевантаження, не сваріться. Утримайтеся і від статевих контактів – секс у цю місячну добу надзвичайно виснажливий. Натомість стрижка волосся, якщо й не подовжить життя, то підніме настрій – це точно. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1965: –0,6; а найтеплішим у 1911 –  +28,9.

 

 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...