Сьогодні на Донбасі офіційно закінчується АТО

IMG 6771
Поділитися новиною

IMG 6771Абревіатура АТО з 30 квітня стає неактуальною. На Донбасі настає час Операції об’єднаних сил.

У понеділок, 30 квітня, АТО на Донбасі офіційно закінчується і на зміну йому приходить Операція об’єднаних сил (ООС).

Зміна формату антитерористичної операції на Операцію об’єднаних сил прописана в законі “про реінтеграцію Донбасу”.

Згідно з цим законом, в районі конфлікту головним тепер буде Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ. Він керуватиме силами і засобами ВСУ, інших військових формувань, МВС, Нацполіціі, які залучаються “до стримування і відсічі російської агресії в Донецькій і Луганській областях”.

Працівники правоохоронних органів, військовослужбовці та всі, хто залучений до протистояння агресору, підпорядковуються начальнику Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ.

Командувач Об’єднаних сил бере участь в розробці планів дій на випадок непередбачених обставин для застосування ЗСУ і сил оборони.

Він також має право доповідати безпосередньо президенту про готовність і хід виконання завдань Об’єднаними силами. Задум застосування Об’єднаних сил в операціях затверджується президентом.

1 коментар до “Сьогодні на Донбасі офіційно закінчується АТО

  1. Так, це дуже важливо… Всім Українцям аж на душі відлягло від таких змін. Особливо, тим хлопцям, що на тому ж Донбансі – от для них це дійсно прорив у вирішенні ситуації… Гидко читати, як намагаються урівноважити ситуацію в країні аморальні меркантильні чиновнички…

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...