У Гадячі відбудеться мистецьке театралізоване свято «Дивоцвіт Лесиного гаю»

лесин
Поділитися новиною
лесинУже двадцять дев’ятий рік поспіль на маленькій Батьківщині всесвітньо відомої поетеси Лесі Українки вшановують її пам’ять та вклоняються її таланту і творчості. Тож 26 травня в урочищі Зелений гай відбудеться обласне літературно – мистецьке театралізоване свято «Дивоцвіт Лесиного гаю». 
У цей день урочище Зелений гай перетвориться на серце поезії, мистецтва, пісні, танцю, музики, народної творчості. Ми очікуємо чимало гостей: письменників, поетів, науковців…

Організатори запрошують усіх бажаючих долучитися до проведення святкового дійства, а саме: народних майстрів у різних жанрах з прадавнього та сучасного декоративно-прикладного мистецтва: вишивка, килимарство, писанкарство, гончарство, ковальство, дерев’яні вироби, тощо – усе те, чим багата ненька Україна.
А також запрошуються дитячі аматорські творчі колективи, фольклорні ансамблі, троїсті музики та майстри народної творчості для проведення майстер-класів.
На святі вистачить місця всім: і шанувальникам літератури, творчості нашої геніальної землячки Лесі Українки, музичного, хореографічного мистецтва, української народної творчості.
Святкуємо у вишиванках! Приходьте на свято з родиною у вишитих сорочках, щоб підкреслити свою причетність до великого українського народу, невмирущість його славних традицій, оригінальність та різноманітність українських орнаментів, узорів, нерозривність поколінь. Ви відчуєте дух минувшини та поринете у багате розмаїття традицій рідного краю, які так шанувала наша уславлена землячка.
Всі присутні на святі будуть мати змогу пригощатися українськими національними стравами.
Станьте учасником великого народного гуляння з веселими музиками, українськими танцями та піснями.
Довідки за телефоном: (05354) 2-24-43, (099) 413-31-72
 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...