Емілія поїхала

емілія
Поділитися новиною

еміліяКілька місяців поспіль увага гадячан була прикута до дитячого відділення Гадяцької ЦРЛ. Все тому, що у лютому там стався незвичайний, як для нашого міста, випадок – мати залишила немовля. Дівчинці на ім’я Емілія на той час був місяць. Як виявилось, її мамі – 19-років, вона родом із Заводського, Лохвицького району. Залишивши двох своїх дітей, вона переїхала у Гадяч, де, у орендованій квартирі і народила здорову дівчинку. Медики, які приїхали на виклик, привезли немовля у лікарню, а «мама» написала заяву на тимчасове утримання доньки у дитбудинку, бо, нібито, не мала змоги забезпечити їй пристойне існування.

Медики віднеслись до дівчинки із співчуттям – не залишали її без піклування ні на хвилину, годували, купували за власний кошт одяг і пелюшки. А згодом оголосили про збір допомоги для маленької Емілії. І гадячани підтримали їх – самі працівники дитячого відділення зізнавались, що навіть не очікували від містян такої чуйності, які без упину несли памперси, суміші і одяг.     

Певний час дівчинка проходила обстеження для направлення до Кременчуцького обласного спеціалізованого будинку дитини. І протягом цього періоду «мама» жодного разу не навідала дитину.

Сьогодні дівчинка уже переведена у Кременчуцький спецбудинок,  де перебуватиме півроку. Протягом цього часу у горе-матері ще є шанс забрати дитину додому. У інакшому разі для неї шукатимуть іншу родину. Сподіваємось, що її подальшша доля буде щасливою, на відміну від перших місяців життя.

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...