Чи платити за місця загального користування

лист
Поділитися новиною

листДуже дякую Олександру Гавриленку, за розрішення на індивідуальне опалення, також за зрозуміле роз’яснення законів особо по формі Q макс. = Q теплоенерго бакс – Q зарплата Костенко. Я більше 10 раз прочитав пояснення та так і не зрозумів за що конкретно нараховуються кошти. На горищі ніяких комунікацій теплоенерго немає, в підвалі моєї власності немає, водопостачання теплої води в квартирі вирізане повністю за водопостачання і водовідведення платиться у ЖКГ, при наявності трубопровода гарячої води, у квартирі гарячої води майже не було. Виходить тільки за східці я винен теплоенерго за березень до сплати 253, 11 грн. бо КПТГ не веде окремого обліку за місця загального користування. Поясніть мені чого я повинен оплатити те чого у мене немає. Аналізуємо сам платіж, за місця загального користування, якщо користувач зовсім не користується цими місцями, з пояснень зобов’язаний платить, бо у теплоенерго втрати, хто оплатить мої втрати. Я хочу свої кошти використати на утеплення квартири та де там, мені треба сплатити втрати теплоенерго, яке палець об палець не вдарить, за своє збереження тепла, а при такому розкладі я буду спалювать більше газу і оплачувать чиїсь втрати.

Я повторююсь що не один раз ходив до О. Гавриленка коли було централізоване опалення він говорив це ваші проблеми, тепер його проблеми, знову наші проблеми втрати теплоносія теплоенерго, я повинен сплатити, я впевнений що так і буде, бо живемо ми не в цивілізованій державі і правий той у кого більше прав. А якщо ми живемо в правовій державі то мені повинні індивідуально на місці пояснити кому і за що я віддаю зароблені, а не за те що нас кришує теплоенерго. Не маю ніякого бажання із кимось судитися, комусь псувати настрій, просто хочу нормальної справедливості. Дякую за увагу. Надіймося далі буде краще.

Станіслав Григорович Костенко.

КПТГ «Гадячтеплоенерго»  пояснює:

У газеті за 5 квітня 2018 року було надруковано статтю щодо нарахування плати за опалення місць загального користування у багатоквартирних житлових будинках. КПТГ «Гадячтеплоенерго» були надані відповіді на поставлені редакцією газети запитання. Проте, для нашого підприємства стало несподіванкою наявність листа громадянина Станіслава Григоровича Костенка, у якому були підняті зовсім інші питання, тому адміністрація КПТГ «Гадячтеплоенерго» вважає за необхідне надати додаткові пояснення по суті проблем висвітлених у вищезазначеному листі, а саме:

По-перше: при встановленні індивідуальної системи опалення у своїй квартирі, гр.Костенком С.Г., при затвердженні Комісією Акту відключення окремої квартири від

мереж централізованого опалення та постачання гарячої води, було підписано лист- зобов’язання укласти з КПТГ «Гадячтеплоенерго» договір на оплату за опалення місць загального користування, що підтверджено протоколом засідання Комісії від 29.07.2016 року № 2.

9 лютого 2017 року, КПТГ «Гадячтеплоенерго» на адресу заявника рекомендованим листом було направлено проект Договору про надання послуг з централізованого опалення місць загального користування із відповідними розрахунками у 2-х примірниках. Проте гр.Костенко С.Г. вказаний договір отримувати відмовився.

Таким чином гр.Костенко С.Г. був належний чином проінформований про необхідність, у разі встановлення індивідуальної системи опалення у своїй квартирі, сплачувати за опалення місць загального користування.

Розрахунок плати за опалення місць загального користування проведено відповідно до Методики, затвердженої наказом Мінбуду України від 31.10.2006 № 359, зареєстрованим у Мін’юсті 27.11.2006 за № 1237/13111, з урахуванням Рекомендацій, щодо застосування Методики, затверджених наказом Мінжитлокомунгоспу України від 22.02.2008 року №47, а не «з потолка», як стверджує автор листа.

По-друге: гр.Костенко С.Г. заявляє, «що тільки з місць загального користування з нашого будинку комусь хочеться 257400 грн за опалювальний сезон». Не зрозуміло на підставі яких даних, заявником проведено такі розрахунки.

На виконання програми Уряду, по всіх багатоквартирних житлових будинках нашого міста, які користуються послугами централізованого опалення, встановлено прилади обліку теплової енергії, за якими здійснюється комерційний облік споживання теплової енергії, наданої для всього будинку. КПТГ «Гадячтеплоенерго» розподіляє кількість спожитої теплової енергії між всіма співвласники будинку, які зобов’язані оплачувати теплову енергію, яка використовується для опалення як квартир і нежитлових приміщень, так і місць загального користування, в тому числі втрати тепла внутрішньо будинковими мережами. Наше підприємство не отримує додаткового доходу від проведення нарахування плати за опалення місць загального користування, як стверджує заявник. Протягом тривалого періоду власники індивідуального опалення не сплачували за обігрів місць загального користування. Цей тягар лежав на споживачах, які свого часу не змогли чи не захотіли встановлювати у своїй квартирі індивідуальні системи опалення. Тобто мала місце соціальна несправедливість, а саме за опалення місць загального користування оплачували лише споживачі, які залишилися на централізованій системі опалення, тоді як, згідно нормативних документів (перелічених у минулому номері), оплачувати повинні всі співвласники багатоквартирного будинку, в тому числі і ті, які користуються індивідуальними системами опалення.

Виходячи з вищевикладеного, ще раз наголошуємо, що КПТГ «Гадячтеплоенерго» проводить нарахування плати за послуги з централізованого опалення лише за обсяг спожитої теплової енергії згідно показників загальнобудинкового лічильника і ніякого додаткового доходу ( нарахування) понад обсяг спожитої теплової енергії згідно показників лічильника теплової енергії підприємством не проводиться.

По-третє: питання утеплення горищ, підвалів та труб, згідно Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань ЖКГ від 17.05.2005 N 76, відноситься до компетенції балансоутримувача (власника) багатоквартирного будинку, у даному випадку до компетенції КП «Гадяч-житло».

Адміністрація КПТГ «Гадячтеплоенерго».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...