Якою буде подальша весна, чи «все пропало»

630 360 1524053148 2893
Поділитися новиною

630 360 1524053148 289319 квітня: народний календар і астровісник – Нині Євтихія та Яреми; якою буде подальша весна, чи «все пропало» і дещо про сценарії.

Сьогодні Церква вшановує пам’ять двох святих – архієпископа Константинопольського Євтихія, який жив у VІ столітті та мучеників Ієремія й Архілія, що жили в ІІІ столітті. Вважалося, що якщо цього дня «переможе» тихий Євтихій – то до кінця квітня буде гарна погода. Коли ж Ярема, тобто якщо цього дня буде нестійка погода, то в наступні тижні варто очікувати від погоди всіляких каверз: дощів, вітрів, заморозків, а то й граду. Щодо останнього, то в українських селян (передусім жінок) був свій перевірений засіб протистоянню негоді. Якщо падав град, то треба було мерщій викинути надвір сковороду і кочергу, щоб перестав. Тиха погода на Євтихія віщувала гарний врожай на ранні зернові, а от якщо був вітер, то «зерна наполовину збереш…» На Євтихія зазвичай зацвітали яблуні.

З іменинами вітайте Григорія, Івана і Ярему.

Сьогодні 5-ий місячний день. Космічним балом найближчим часом правитимуть Марс і Плутон, поєднані в Козерогу. Марс – це активність, експансивність, спрямованість на досягнення зовнішніх цілей, а Плутон – планета, яка може максимально сприяти потужному прориву у справах, але, може бути й навпаки: саме це поєднання спричинить грандіозний провал – вже класична в українському контексті фраза «Все пропало» стане для когось навдивовижу актуальною. Сьогодні бажано проявляти максимум самоконтролю і бути уважним до якості енергій, з якими ми взаємодіємо. Головна небезпека дня – сподіватися на диво, бути задіяним в сумнівних ситуаціях і чужих сценаріях з заплутаним сюжетом. Можливо, когось і запросять на головну роль, але не поспішайте тому радіти – то може бути роль жертви.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1895 році: –4,7; а найтеплішим у 1920 – +25,1. 

 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...