НА ЗІНЬКІВЩИНІ ПОЛІЦІЯ НЕОХОЧЕ РОЗСЛІДУЄ СПРАВУ ЩОДО РЕМОНТУ ДОРОГИ, ЯКОГО НЕ БУЛО

vatutina 3
Поділитися новиною

vatutina 3Поліція Зіньківщини уникає розслідування справи щодо розкрадання коштів на ремонті дороги, який взагалі не проводився, – пише poltava.to/news/46732/

У серпні минулого року «Полтавщина» опублікувала матеріал про те, як у Зіньківському районі сільрада оплатила ремонт доріг, який так і не був проведений.

Артелярщинська сільрада у грудні 2016 року уклала чотири договори з ФОП Горьовим Сергієм Володимировичем. Той мав виконати поточний ремонт дороги по вул. Ватутіна в селі Артелярщина. Далі роботи були оплачені, але не виконані. Про це повідомила і сама сільрада. Натомість на вулиці розсипали кілька вантажівок щебеню.

Загалом за невиконаний поточний ремонт чотирьох ділянок сільрада заплатила 165 тис. грн.

Вулиця Ватутіна після «ремонту» у серпні 2017 року

Вулиця Ватутіна після «ремонту» у серпні 2017 рокуВулиця Ватутіна після «ремонту» у серпні 2017 року

У серпні 2017 року полтавець Микола Тесля, який і дізнався про порушення, звернувся із відповідною заявою до управління захисту економіку ГУНП в Полтавській області. Там заяву прийняли, але відомостей до ЄРДР не внесли. Натомість заяву передали до Миргородської місцевої прокуратури Полтавської області.

Заступник керівника Миргородської місцевої прокуратури Сергій Бабій доручив розглянути заяву Миколи Теслі Зіньківському відділенню Гадяцького відділу ГУНП в Полтавській області, однак і після цього відомостей до ЄРДР не внесли всупереч вимогам чинного законодавства. На цьому рух справи знову зупинився — до вересня 2017-го.

26 вересня минулого року проходила зустріч депутатів Полтавської облради із керівниками правоохоронних органів області. На ній депутат Володимир Бобиль, до якого напередодні звернувся Микола Тесля, озвучив ситуацію із ремонтом дороги по вул. Ватутіна в Артелярщині.

Відповідь поліції депутату облради Володимиру Бобилю у жовтні 2017 рокуВідповідь поліції депутату облради Володимиру Бобилю у жовтні 2017 року

Того ж дня місцева поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.191 ККУ (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Про це депутату листом повідомив начальник поліції Полтавщини Андрій Замахін, який в цьому ж листі пообіцяв взяти на особистий контроль стан досудового розслідування. В той же час про відкриття кримінального провадження Миколі Теслі повідомив начальник зіньківської поліції.

Пізніше, 15 грудня 2017 року Володимир Бобиль відправив до поліції області звернення. У ньому він просив повідомити про хід розслідування кримінального провадження. Зокрема, його цікавило, чи були проведені якісь слідчі дії та чи призначено будівельно-технічну та економічну експертизи.

Виявилося, що їх призначили лише після звернення — 27 грудня 2017-го. Зазвичай на їх проведення витрачають 3 місяці. Тому 12 березня депутат відправив друге звернення. У ньому він просив повідомити, чи було проведено експертизи та які їхні результати. У відповідь він отримав лист, де зазначено, що досудове розслідування триває, призначені експертизи на виконанні, а про їх результати можуть бути повідомлені тільки учасники кримінального провадження.

Відповідь поліції депутату облради Володимиру Бобилю у березні 2018 року

Наразі жодних відомостей та ухвал по кримінальному провадженню щодо розтрати бюджетних коштів службовими особами Артелярщинської сільради Зіньківського району під ремонт доріг у реєстрі судових рішень немає.

Вулиця Ватутіна у квітні 2018 рокуВулиця Ватутіна у квітні 2018 року

Таким чином, складається враження, що місцева поліція проводить слідчі дії лише після відповідних звернень. Це наводить на думку, що слідчі під керівництвом начальника слідчого відділення поліції Зіньківщини Віктора Пшеничного неохоче ведуть справу розтрати бюджету або навіть уникають розслідування. При цьому, дорога на вказаній вулиці знаходиться в жахливому стані і не схожа на відремонтовану дорогу.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...