МОЗ не відміняє флюорографію. Діагностику туберкульозу доповнять іншими методами

tuberkuloz Medprosvita
Поділитися новиною
tuberkuloz MedprosvitaВ МОЗ повідомили, що не йде мова про відміну флюорографії, як методу діагностики туберкульозу. Але на сьогодні її недостатньо. Необхідне таргетне обстеження.
«Найкращим методом скринінгу на туберкульоз у світі визнано цільове або таргетне обстеження. Нова система передбачає, що у кожного сімейного лікаря буде скринінг-анкета, за якою він визначатиме, чи пацієнт знаходиться в групі ризику (якщо людина контактувала з хворими на туберкульоз, з ослабленою імунної системою, ВІЛ-інфікована,тощо). Якщо так — направлятиме його на додаткове обстеження», — пояснюють у МОЗ.

Щоденно в Україні від туберкульозу помирає 11 осіб
Зміни необхідні адже на сьогодні понад 20 відсотків випадків туберкульозу серед населення не виявляються  в повній мірі, або не діагностуються вчасно.
В МОЗ розглядають дві сучасні методики діагностики туберкульозу, які мають серйозно покращити ситуацію в Україні.
Аналіз мокротиння — сучасний метод діагностики, який дозволяє визначити збудника хвороби в організмі за дві години та за потреби одразу розпочати лікування.
Рентгенофлюорографічний методобстеження у групах високого ризику захворювання на туберкульоз, які визначені для кожної країни з урахуванням особливостей.
При цьому в Міністерстві охорони здоров’я підкреслюють, що флюорографія залишиться одним з основних методів діагностики туберкульозу і скасовувати її не збираються.
МОЗ повідомило, що на обліку в Україні перебуває 35 тисяч хворих на туберкульоз
LIVE OFFLINE
track image
Loading...