Звітував голова РДА, зміни в бюджеті, закриття дороги

сеія рр копия
Поділитися новиною

сеія рр копия16 березня відбулася 31 сесія районної ради 7 скликання, взяли участь 27 депутатів із 34 обраних.

Заслухали звіт голови Гадяцької районної державної адміністрації Олексія Матюшенка за період з березня 2017 по березень 2018 року.

Із його слів, Гадяцький район уже третій рік поспіль має значне зростання в економічному розвитку, стабільне перевиконання у дохідній частині бюджету. Як результат – більше можливостей для розвитку громад. Лідером по наповненню бюджету 2017 року стала Березоволуцька сільська рада. Основою як для району, так і для усієї Полтавщини є аграрний комплекс, тому одним із завдань влади є підтримка сільськогосподарських виробників. Так, у районі реалізується Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу, загальна сума 789 тис. грн.

Ремонт доріг

Було спрямовано 16 млн 800 тис. грн, у тому числі із бюджетів с/р 10 млн 200 тис. грн, кошти районного бюджету – 1 млн 500 тис. грн,  обласного бюджету – 2 млн 500 тис. грн, по соціальній угоді ГПУ «Полтавагазвидобування» – 3 млн грн. На жаль, і досі не вирішено питання із дорогою напрямку Білопілля – Терни – Липова Долина, її стан найгірший у районі.

3 млн 552 тис. грн –  оновлення містобудівної документації;

1 млн 571 тис. грн – проведення інженерно-геодезичних вишукувань для генерального плану та виготовлення оновлених планів зонування;

560 тис. грн – підтримка малого бізнесу;

Медична галузь району

До неї було прикуто чи не найбільше уваги.

1 млн 200 тис. грн – капітальний ремонт неврологічного відділення;

1 млн грн – капітальний ремонт терапевтичного відділення.

Протягом року заклад працював над впровадженням електронної системи обліку медичної інформації. Для налагодження електронної медичної системи відділення забезпечили комп’ютерною технікою та Інтернетом – 237 тис. грн. Також по всіх відділеннях ЦРЛ були замінені вікна, двері та батареї – 800 тис. грн. Придбано сучасні діагностичні системи, гастрофіброскоп – 550 тис. грн, медичне обладнання – 473 тис. грн. Покращилися матеріально-технічна бази у сільських амбулаторіях та ФАПах. На 2018 рік заплановано ряд капітальних ремонтів по деяких ФАПах.

Освітня галузь району налічує 25 шкіл та 29 ДНЗ. Усього здобуває шкільну освіту 1870 учнів, організовано стовідсоткове безкоштовне підвезення учнів та педагогічних працівників до місць навчання і додому. Для осучаснення шкільних закладів було придбано комп’ютерної техніки на суму 652 тис. грн. та забезпечено високошвидкісним Інтернетом. Проведено поточних ремонтів на суму 1 млн 756 тис. грн.

Оновилася послуга «Соціальне таксі», сучасне авто було придбане для територіального центру за субвенційні кошти сільських рад – 434 тис. грн.

Послугами центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів скористалося 53 дітей-інвалідів, із них 11 – із сільської місцевості.

Було проведено благоустрій центра міста – 221 тис. грн.

Галузь культури – виділено 18500 млн грн, на 4 млн більше, ніж у минулому році.

Майже на 100 збільшилася кількість учнів у музичній школі, усього 607 учнів, із сільської місцевості – 327.  Для розвитку спорту в районі створено філії Гадяцької КДЮСШ, відкрито п’ять відділень таких видів спорту, як волейбол, бокс, футбол, легка атлетика, дзюдо. За рік на навчально-спортивну роботу використано 60 тис. грн, на придбання спортінвентарю – 120 тис. грн.

Досягнення району за 2017 рік:

– створення районного комунального підприємства «Сервіс», придбано дві одиниці потужної техніки КрАЗ;

– «Безпечний район» – це більше 80 відеокамер, 4 «трасири» (система розпізнавання номерів);

– лідер по створенню місцевих пожежних охорон в області, зараз діють три МПО: Рашівська, Мартинівська, Краснолуцька;

– відновлено сервісний цент МВС України, який обслуговує Лохвицький, Зіньківський та Гадяцький райони. За рік здійснено більше 5 тис. реєстраційних операцій, із них більше 2 тис. – видача посвідчень водія,  більше 3 тис. – реєстрація транспортних засобів. Довідки про несудимість – через онлайн замовлення;

–  завдяки активній співпраці із світовими фінансовими організаціями та за рахунок міжнародного співробітництва на території реалізовано кілька проектів: придбання пожежного автомобіля для МПО Рашівка та сміттєвих баків;

– створення П.-Роменської ОТГ.

У ході сесії  внесли зміни до районних Програм економічного і соціального розвитку району на 2018 рік, розвитку малого і середнього підприємництва  на 2018 -2020 роки, розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження 2016 -2018 роки. Затвердили Програму по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої та інших карантинних рослин у 2018-2020 роках. У контексті проведення медичної реформи затверджено рішення про реорганізацію шляхом перетворення Гадяцької ЦРЛ у Комунальне некомерційне підприємство Гадяцька центральна районна лікарня Гадяцької районної ради. Строком на 3 роки районна рада вирішила переукласти трудовий контракт із директором комунального підприємства «Сервіс» Гадяцької районної ради» В. Кирченковим.

За ініціативи депутата А. Цимбала районна рада вкотре прийняла та вирішила направити Звернення до народних депутатів України, Прем’єр-міністра України, Кабінету Міністрів України, міністра інфраструктури України щодо незадовільного стану та закриття автомобільної дороги Т-19-04 Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч.

DSCN1422Любов ШкрьобаDSCN1410

DSCN1396

LIVE OFFLINE
track image
Loading...