Росіяни нахабно привласнили роботу гадячанки

Вікторія Козаченко з Аліною Шкрьобою
Поділитися новиною

Вікторія Козаченко з Аліною ШкрьобоюГучний скандал в бьюті-індустрії стався нещодавно – росіяни без дозволу використали фото вінничанки  переможниці конкурсу «Міні-міс світу – 2015» для реклами свого конкурсу краси. Через це родина переможниці конкурсу» планує подавати позов до суду.

Здавалось би, що у нашому провінційному і майже тихому Гадячі навряд чи станеться щось подібне. Але ж ні – майже одночасно зі скандалом із використанням фото міні-міс, нам стало відомо про те, що «братній» народ встиг зазіхнути ще й на світлини, на яких зображені роботи гадячанки.  

Ця неприємна історія трапилась із Вікторією Козаченко. Вона бровіст (фахівець, який займається моделюванням, оформленням і доглядом за бровами), член Міжнародної Асоціації Бровистів «Level 2». У листопаді 2016 року зайняла третє місце на першому Міжнародному чемпіонаті по архітектурі брів «Brow PRO International» в  категорії «Рівень 1. Юніори», який відбувався у Києві. Саме роботу, яка отримала визнання на чемпіонаті  поцупили росіяни :

«Фото моєї роботи на російській сторінці в соцмережі побачила президент української Асоціації бровістів Анна Кравченко.  Вони просто вибрали із офіційного сайту найкращі роботи українок і подали їх як свої. До речі, на чемпіонат я їздила разом із гадячанкою Аліною Шкрьобою, вона виступала у якості моделі. Тож тепер вона одна із тих, хто сам не знаючи того, рекламує чужий салон.  

до масквічів

Президент висловила їм свої претензії, але у відповідь почула: «Займайтеся своїм піаром, а ми будемо займатись своїм».

Нахабно привласнила роботу гадячанки московська школа-студія «Beautyloft».

На їхньому офіційному сайті вказано: «Наша цель – качество и индивидуальный подход к каждому клиенту. Именно это выгодно отличает нас от множества других студий.»

Але, зі слів Вікторії Козаченко її роботи і роботи працівників даного салону значно відрізняються за технікою виконання.  Тому очікувати того ж результату, що на фото, клієнтам не варто. 

Тим часом салон країни-агресора продовжує безцеремонно рекламувати свої послуги «вкраденими» фотографіями вродливих українок. І справді, навіщо шукати гарні обличчя серед своїх, коли можна вкрасти чуже? До того ж, брати чуже їм не звикати.

Оксана Кириченко

Фото із особистого архіву В.Козаченко

Думка спеціаліста

Юристи кажуть, що брати будь-яку творчу роботу, зокрема, фотографію, протиправно, бо автор захищений законодавством у сфері авторського права. У даному випадку є два варіанти захисту своїх прав – позасудовий та судовий. Позасудовий – це звернення із вимогою видалити фото і, можливо, отримати компенсацію. Судовий – за рішенням суду. Але з огляду на відносини України і РФ обидва варіанти мало дієві.  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...