Надання допомоги та чергова спроба купити сміттєвоз

сесія заміна фото копия
Поділитися новиною

сесія заміна фото копия15 лютого відбулася двадцять дев’ята сесія міської ради сьомого скликання. Прибуло 19 депутатів із 26 обраних. Було розглянуто 25 питань.

На початку сесії міський голова В. Нестеренко проінформував присутніх про рішення, прийняті виконавчим комітетом у міжсесійний період: звернення громадян та надання матеріальної допомоги на лікування, організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей на 2018 рік, заходи щодо проведення у місті Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене», корегування тарифів на теплову енергію, послуги централізованого водопостачання та інші. Всього було прийнято 50 рішень.

Затвердили звіт про виконання бюджету міста за 2017 рік, внесли зміни до міської Програми з розвитку та удосконалення цивільного захисту населення на 2016-2020 роки, до Програми фінансової підтримки управління ЖКГ та «Гадяч-житло» на 2018 рік.

114281 грн –  за рахунок субвенції із бюджету Вельбівської сільської ради направляється на харчування та підвезення учнів.

50 тис. грн – «Гадяч-житло» придбання та встановлення теплообмінних апаратів (вул. Тельмана, 12, 12А, 140);

72 тис. грн – на капітальний ремонт будинків (Полтавська, 45, Терешкової, 2, Лохвицька, 14, Тельмана, 24, Шевченка, 9, 44) – 85841 грн (усього – 207841 грн);

300 тис. грн – на придбання сміттєвоза;

200 тис. грн – виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт очисних споруд;.

200 тис. грн –  КП «Комунсервіс» на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво сортувальної комплексу із встановленням сортувальної лінії ТВП у місті Гадяч;

200 тис. грн –  виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію звалища ТВП с. Хитці;

75 тис. грн –   поточний ремонт каналізаційної системи ДНЗ «Первоцвіт»;

34157 грн – проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту;

50 тис. грн –  субвенція Гадяцькому відділу Миргородської місцевої прокуратури на придбання комп’ютерної техніки, паливно-мастильних матеріалів, запчастин;

50 тис. грн – Гадяцькому ВП на придбання паливно-мастильних матеріалів.

Планується надання субвенції районному бюджету в сумі 215,2 тис. грн:

153,6 тис. грн – для ЦРЛ;

40,6 тис. грн – забезпечення медикаментозної терапії хворих на орфанні захворювання;

13 тис. грн – придбання холодильника для неврологічного відділення;

100 тис. грн – забезпечення акушерсько-гінекологічного відділення медобладнанням та меблями медичного призначення;

61,6 тис. грн –  придбання медикаментів та забезпечення медикаментозної терапії хворих на орфанні захворювання для ЦПМСД.

Депутатами також  було затверджено рішення про надання щорічної одноразової адресної матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО та воїнів-інтернаціоналістів.

С. Буланкіна вдруге не отримала дозвіл на викуп нежитлового приміщення №3 по вулиці Полтавська, 43 в місті Гадяч. Причина відмови толком незрозуміла.

На завершення сесії міський голова зачитав лист від В. Романенка із села Хитці, в якому той просить звернути увагу на проблему сміттєзвалища, що знаходиться у Хитцях на території Краснолуцької сільської ради. На його думку, «це екологічна катастрофа, бомба уповільненої дії, яка несе загрозу мешканцям із ближніх сіл. Кожного року обіцянки про його закриття ігноруються, сміття залягає вже п’ять метрів, що й становить загрозу». В кінці листа 239 підписів. Міський голова зауважив, що обов’язково буде написане пояснення громаді, та повідомив, що зараз проводиться активна робота для вирішення  цієї проблеми.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...