27 тисяч – за вимушені прогули

переатестація
Поділитися новиною

переатестаціяБільше 2 тисяч українських поліцейських, які не пройшли атестацію, повернулися на службу та отримали компенсацію за рішеннями судів. Таку інформацію оприлюднили Інтернет-видання з посиланням на Нацполіцію України. Відвоювати у судах своє право на продовження роботи в поліції вдалося не всім. Але ті, що домоглися позитивних судових рішень, отримали разом шалену суму за вимушені прогули.

«Загальна сума коштів, виплачена за час вимушеного прогулу на виконання рішення судів на користь поновлених на посадах поліцейських, які не пройшли атестацію, за період із 1 січня 2016 року по 17 жовтня 2017 року становить 54893 тисячі гривень», – із відповіді Національної поліції на запит виданню «Українські Новини».

Якщо розбити всю суму на кількість поновлених, то виходить, що у середньому на одного неатестованого у процесі реформування правоохоронця держава витратила більше 27 тисяч гривень. Хтось відвоював більше, хтось – менше. Але факт є фактом – реформа поліції видалася даремно затратною. Звільнення визнаних недостойними не відбулось, бо їх узяли на службу назад, ще й доплатити довелося.

Із достовірних джерел нам відомо, що для кількох правоохоронців  Гадяцького ВП переатестація також минула не успішно. Тому ми направили інформаційний запит, щоб дізнатися, яка ситуація в нашому районі з поверненням звільнених після атестації.

Відповідь, яку надіслали нам правоохоронці була такою:

«Вивчивши ваш запит, повідомляємо, що після не проходження переатестації двоє співробітників Гадяцького ВП, згідно постанов Полтавського обласного апеляційного суду, були поновлені на службі на ті посади, що займали до переатестації, а саме: заступник начальника Гадяцького відділу поліції та старший інспектор Гадяцького ВП. На даний час один із цих співробітників звільнений зі служби в поліції за станом здоров’я, а другий продовжує службу в іншому підрозділі поліції».

Прізвищ працівників у запиті чомусь не вказали. Та й  інформацією із приводу точної суми компенсації, виплаченої кожному працівнику за вимушені прогули, Гадяцький ВП не володіє. Із приводу уточнення цих даних нам порадили звернутись до Управління фінансового забезпечення і бухобліку ГУНП у Полтавській області. А поки що доведеться вірити середнім підрахункам.

Підготувала Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...