«Ток-шоу» в Середняках продовжується

середняки
Поділитися новиною

середнякиНе минуло й місяця після попередніх зборів у Середняках, як у сільраді знову неспокійно.  Зібрання  на ту ж тему: частина жителів вирішила довести справу до завершення і таки виявити недовіру в.о. старости Галині Шавшин і домогтися позачергових виборів.

У суботу, 27 січня, збори громади відбулися у Середняках, Ветхалівці і Коноваловому.  

Звісно, побувати на усіх зібраннях ми не змогли. Але дізнатися про усе нам вдалося.

Напередодні чи не в кожен двір Середняків підкинули листівки із наступним текстом:

«Будуть проходити збори на тему: чи потрібно нам, жителям громади, проводити вибори старости, чи нехай залишається на своїй посаді виконуюча обов’язки старости Галина Шавшин до 2020 року. Причина проведення зборів – невиконання зобов’язань за час займаної нею посади сільського голови:

1) Немає освітлення на вулицях.

2) Не проводяться заходи з благоустрою села (вирубка кущів).

3) Замість того, щоб виділяти гроші на ямковий ремонт, підсипку вулиць щебенем або інші не менш важливі справи, гроші виділялись на премії.

4) Ігнорування проблем жителів села. 

Чи змінять ситуацію вибори старости?

Для початку розберемося, хто такий староста? Староста – це лідер, якому громада висловила свою підтримку. Староста не повинен сидіти в кабінеті і отримувати зарплату, але виявляти ентузіазм, виконувати покладені на нього обов’язки. Для старости не повинно бути поганих або хороших людей. У нього повинен бути чіткий графік  роботи, зручний для  жителів.  Він організовує заходи у селах, розглядає проблеми громади і пропонує шляхи їх вирішення. Саме таким повинен бути староста!

В даний момент у нас є всього два роки до наступних виборів, тобто в стислі терміни ми всі разом повинні вирішити безліч невирішених досі питань. Тому ми не маємо права витрачати час даремно. Від нашого завтрашнього вибору залежить те, як швидко ми зможемо поліпшити благоустрій нашої громади.

Кого вибрати на посаду старости? У нашій громаді проживає більше 500 осіб! Невже не знайдеться гідної кандидатури на цю посаду?»

Хто ініціював збори і хто є автором цього «запрошення» – невідомо. Але, дякуючи йому, на збори прийшло трохи більше людей. Цього разу були не тільки противники старости, а й її прихильники. 

Як і годиться на сільських зборах, розгорілась жвава  та емоційна дискусія. Частина присутніх лаяла старосту, частина – заступалась. До речі, втихомирювати учасників зібрання також було кому –  у повній бойовій готовності на зборах були присутні троє представників поліції. Щоправда, застосовувати свої уміння і силу їм не довелося, бо до бійки не дійшло.

На кінець зібрання в усіх селах відбулось голосування за проведення позачергових виборів. У Ветхалівці всі присутні проголосували проти виборів. А в Коноваловому і Середняках  більшість були «за». Але чи відбудуться позачергові вибори – вирішуватиме виконавчий комітет Петрівсько-Роменської ОТГ.

Уже через кілька днів після зібрання до редакції телефонували жителі Середняків і розповідали, що ситуація обурює не лише жителів цієї сільради, а й тих, які ввійшли у склад Петрівсько-Роменської ОТГ.  Дійсно, за цим «ток-шоу» слідкує весь район, і, чесно кажучи, картина не з приємних. Шкода, що народження нової ОТГ починається з такого скандалу.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...