Поки підприємці «воювали» – діти “голодували”

brak apetytu
Поділитися новиною

brak apetytuПісля зимових канікул батьки школярів були збентежені ситуацією із харчуванням у навчальних закладах: близько тижня школярі були вимушені носити із собою «перекус», шкільні їдальні не працювали. Однією із причин цього неофіційно називали те, що відділ освіти не встиг укласти тендер із підприємцем на поставку продуктів харчування.  Днями на офіційному сайті прозорих закупівель з’явилася інформація, яка підтвердила ці дані.

Що ж сталося – читайте далі.

На сайті «ProZorro» значиться, що кілька тендерів, оголошених відділом освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, було скасовано. У причині скасування вказано: «У зв’язку із наявністю результатів аналізу закупівлі, проведених Нацполіцією України, управлінням захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки».

Перший відмінений тендер був на закупівлю твердого і кисломолочного сиру. Очікувана вартість – 770807 грн. Торги відмінили через скаргу одного з учасників про порушення. Скаржилась ФОП Надія Мазаратій на неправомірне відхилення її пропозиції. Згідно опису даному ФОПу відмовили, не дивлячись на те, що її цінова пропозиція була нижчою за усі інші – вона пропонувала 579706,10 грн. Причиною стала письмова згода, яка, зі слів ФОП, була присутньою у тендерній пропозиції.

594a1a39a0241 1 1200Окрім цього, ФОП скаржилась повторно на неправомірне визначення переможцем ФОП Надію Луць (цінова пропозиція 580565,99 грн) і стверджувала, що «Тендерна пропозиція Учасника – ФОП ЛУЦЬ НАДІЯ не відповідає вимогам тендерної документації та Закону України «Про публічні закупівлі» в частині:

1) Учасник – ФОП Надія Луць у складі пропозиції надала довідку, в якій міститься інформація про оренду ІЗОТЕРМІЧНОГО транспортного засобу, що суперечить вимогам Замовника. Адже в тендерній пропозиції вимагалось наявність автотранспортного засобу – РЕФРИЖЕРАТОРА.

2) У складі пропозиції ФОП Надія Луць відсутня копія договору про проведення дезінфекції транспортних засобів, що є обов’язковим.

3) У довідці про працівників  ФОП Надія Луць вказує про наявність працівників Шимка О.І. та Миколаєнко В.П. Однак копію медичної книжки надано лише на Коваль О. О.

4) Відповідно до пункту 5 розділу «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» Учасник повинен надати: разом із копією аналогічного договору на підтвердження їх повного виконання учасники зобов’язані надати копію накладної на поставку товару (або акту приймання-передачі товару чи іншого документу, що підтверджує фактичну передачу товару за договорами у власність контрагента учасника).  У складі пропозиції ФОП Луць Надія надано копію аналогічного договору №15 від 25.01.2017 року, укладеного на суму 199990,00 гривень без ПДВ та надано копію видаткової накладної на суму 32664,90 гривень без ПДВ. Отже, Учасник не підтвердив повне виконання аналогічного договору.

І, як не дивно, замовник, тобто відділ освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради  скаргу не задовольнив, а мотивував тим, що «закон не наділяє правом учасників проводити оцінку пропозицій інших учасників та давати вказівки замовнику, як правильно приймати рішення комітету».  

Відповідно ФОП Мазаратій подала чергову скаргу на дії (бездіяльність) замовника відкритих торгів.

Наступний  тендер  на закупівлю овочів та фруктів. І знову ж таки пропозиція ФОП Мазаратій була нижчою від усіх інших – 229999,99 грн. Але переможцем обрали ФОП Касьян із запропонованими 330000,00 грн. Тендер відмінили також через скарги. 

Ще один тендер на закупівлю масла. Серед учасників знову ФОП Мазаратій, яка знову ж таки подає найнижчу цінову пропозицію – 389398,00 грн, яку знову відхиляють. А переможцем обирають ФОП Касьян, яка запропонувала  389400,00 грн.

Тендер також відмінили у зв’язку із наявністю результатів аналізу закупівлі, проведених Нацполіцією України, управлінням захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки.

Торги на придбання молока і «згущонки» відмінили по тій же причині, що й попередні. За класичним сценарієм, ФОП Мазаратій подає нижчу пропозицію (437706,00 грн), аніж усі інші учасники, а переможцем визнають ФОП Луць (437707,00 грн). 

shutterstock 89792056Придбання ковбаси також не відбулося – торги відмінено через наявні скарги. Знову ж таки ФОП Мазаратій поскаржилась на  дії (бездіяльність) замовника процедури відкритих торгів. Це спричинено тим, що замовник (відділ освіти, молоді та спорту Гадяцької міськради) не звернув уваги на попередні скарги ФОП.

До речі, під час проведення цього тендеру за економічними показниками перемогти могла б ФОП Мазаратій як особа, яка запропонувала найнижчу ціну. Але їй знову було відмовлено через відсутність письмової згоди, яка, зі слів ФОП, присутня. А от переможцем визнали ФОП Дорогань.

Наразі ці чотири тендери оголошено повторно. І хто ж таки переможе остаточно, ми обов’язково розповімо вам далі.

Підготувала Оксана Кириченко

 

Раніше основним постачальником продуктів до навчальних закладів міста був ФОП Луць.

 

До речі, тим часом як із попередніми продуктами тендер оголошено повторно, на сайті закупівель уже відбулися торги на придбання ряжанки у заклади освіти Гадяча. Переможцем визнано ФОП Луць Григорія. А хліб постачатиме ФОП Козер Віталій.

11 коментарі до “Поки підприємці «воювали» – діти “голодували”

  1. Скажіть будь ласка, а звідки ви берете інформацію?
    Щоб ви були не голословні напишіть будь ласка посилання де взята ця інформація.
    Дякую.

  2. Доброго дня! На початку публікації чітко вказано, що інформація взята із сайту закупівель «ProZorro».

  3. По тому що на писано в вашій статті, то війна була одностороння і пишите ви думку тільки від однієї сторони торгів яка за відсутності документів в системи програла тендер, а чому ви не написали пояснення тих людей які приймали ці документи (а саме комісії «ProZorro»)? І чому не має пояснень цієї ситуаці від інших учасників тендеру? Чомусь в вас вимальовується така тенденція, що ви тих людей (ПП,ФОП і інші установи) які якимось чином звязані з Райдежрадміністрацією робите не щасними і ображеними і дуже чесними, а інші з ваших статтей шахраї, здирники і порушники закону.

  4. В публікації наведені сухі факти, які повністю викладені на сайті. Які саме ПП,ФОП чи інші установи, що з Ваших слів повязані із РДА, нам не відомо. Про “шахраї, здирники і порушники закону” взагалі не йдеться – це Ваша думка. Дякуємо за коментар.

  5. Добрий день,

    Прочитавши ваш діалог хотілось би запитати в “Редакції”, як ви можете не знати про підприємства які звязані тим чи іншим чином з РДА або іншими чиновниками, якщо ви про них пишете тільки з гарної сторони. І скажіть будь ласка, а чому ви не написали про інші тендери «ProZorro» які проходили в нашому районі? Тому що якщо їх проаналізувати то можна побачити більш цікаві обставини, які ви не хочете чомусь висвітлювати в своїх статтях. Якщо потрібно навести випадки, то я це можу зробити з радістю.

  6. І ще одне, на вашому місці я б не писав такі фрази як “Які саме ПП,ФОП чи інші установи, що з Ваших слів повязані із РДА, нам не відомо.” тому що воно виглядає так що вас або не вистачає кваліфікації журналіста або ви зацікавлені в тому щоб не знати.

  7. Дякуємо за Ваші коментарі! Пане Джафар! З радістю приймемо Вашу допомогу, якщо Ви назвете Ваше справжнє імя.

  8. А чому ви думаєте,що мене звати не Джафар? Які в вас є підставити для того щоб брати справжність даних яких я вказав при реєєстрації під сумнів?

  9. Маємо на увазі контактні дані – прізвище, контактний номер телефону.

  10. Ви можете задати питання тут, а я вам відповім без номерів телефону і прізвищ.

  11. Добрий день,

    Скажіть будь ласка як там обставини по цим тендерам? А то щось все затихло, а людям цікаво.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...