Від сьогодні закон про медреформу набув чинності: що потрібно знати

6 tn
Поділитися новиною

6 tnЗакон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» № 2168-VIII від 19.10.2017  від сьогодні набув чинності, а це означає тепер є законні підстави для запровадження в дію запланованих рішень. Йдеться на офіційному сайті МОЗ України.

Нагадаємо, що існує детальний план Міністерства охорони здоров’я України щодо впровадження медичних реформ. Зокрема, вже йде підготовка до створення Національної служби здоров’я України. Невдовзі буде оголошено конкурс на посаду голови служби та його двох заступників.

Медреформа включає автономізацію медзакладів, тобто перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. Заклад первинної медичної допомоги повинен обрати медичну інформаційну систему та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, яка, поки що, працює лише в тестовому режимі.

Нині вже можна обирати лікаря первинної допомоги, однак у пілотному режимі. А вже починаючи із квітня цього року можна буде офіційно підписати Декларацію. Покрокову інструкцію про обрання особистого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра читайте за посиланням.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...