В МОЗ анонсували розробку законів щодо обов’язковості вакцинації в Україні

defitsit vaktsin e1510129963698
Поділитися новиною

defitsit vaktsin e1510129963698В.о. міністра Уляна Супрун повідомила про розробку законодавчих змін, які зроблять вакцинацію обов’язковою та посилять відповідальність за відмову від вакцинації.

«Ми почали розробку законодавчих змін щодо вакцинації, які чітко регламентують питання обов’язковості вакцинації, посилять відповідальність за відмову від вакцинації без медичних протипоказань, видачу фальшивих довідок і головне – забезпечать дотримання рівню якості вакцин, які використовуються в Україні та допоможуть сформувати лікарську культуру щеплення та поствакцинального контролю здоров’я», — розповідає Уляна Супрун.

Згідно звітам ВООЗ та МОЗ України, наразі рівень вакцинації серед населення впав до критичної позначки. Експерти вважають, що це сталось через дешевий популізм, який протягом десятиліть використовували ряд політичних сил, а також через недостатню інформованість населення щодо вакцинації та профілактики захворювань.Окремо в Міністерстві приводять статистичні дані за минулий рік, згідно яким, тільки на кір захворіло 6784 особи, з них 8 людей померли. При цьому, 86 відсотків захворівших не були вакциновані проти кору.

З урахування того, що через низькій рівень вакцинації є серйозний ризик спалахів дифтерії та правця серед населення, в МОЗ поспішають розробити законотворчу ініціативу, яка б забовьязала населення проходити вакцинацію та посилити відповідальність за відмову від вакцинації без медичних протипоказань та за видачу фальшивих довідок.«Іноді нам кажуть: але ж серед захворівших є 14% вакцинованих. На жаль, технічно неможливо перевірити скільки з них мали підробні довідки, а це все ще є огидною та руйнуючою людські життя практикою в нашій країні», – пояснила Супрун.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...