Інспекція з питань захисту прав споживачів у Полтавській області була реорганізована

1506427020 50967700
Поділитися новиною

1506427020 50967700Номера телефонів також були змінені.

Захищати свої права стало складніше, оскільки стало не зрозуміло, куди звертатися і скаржитися на “чесних продавців”. Телефонні номери інспекції з питань захисту прав споживачів у Полтавській області перестали відповідати. Причина – інспекція тепер відноситься до Держпродслужби. Ще вона більше не вважається інспекцією, а є просто – управлінням захисту справ споживачів.

Відтепер, звертатися можна за такими номерами: (0532) 60-66-47 – приймальня, (0532) 54-57-59 – управління захисту з прав споживачів

Варто зазначити, що додзвонитися у Полтаву було не просто. Працівник приймальної відповіла на телефонний дзвінок тільки у першій половині дня, на другий день нашої спроби їм додзвонитися. В управлінні захисту прав споживачів слухавку брали без проблем.

Якщо ж, номери телефонів не відповідають, можна витратити кошти на проїзд і поїхати до них з Кременчука у Полтаву. В такому разі необхідно звертатися за адресою: м. Полтава, вул. Воскресенський узвіз, 7.

Відноситися до Держпродслужби управління прав споживачів почало з моменту прийняття Кабміном постанови від 16 грудня 2015 р. № 1092 «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».

У зв’язку з цим було реорганізовано Державну фітосанітарну інспекцію Полтавської області, Інспекцію з питань захисту прав споживачів у Полтавській області, Головне управління Держсанепідслужби у Полтавській області та Головне управління ветеринарної медицини в Полтавській області, — шляхом їх приєднання до Головного управління.

У Полтавській області начальником Головного управління Держпродслужби став Геннадій Пікуль:

тел./факс: (+380 532) 60-66-47, (+380 532) 56-99-78.

е-пошта: pol_gydpss@polvet.gov.ua

сайт: www.polvet.gov.ua

Заступником Головного управління Держпродслужби у Полтавській області є Юрій Оленіч.

Основні завдання Головного управління:

-реалізація державної політики у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, ідентифікації та реєстрації тварин, санітарного законодавства, попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, метрологічного нагляду, ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності, насінництва та розсадництва (в частині сертифікації насіння і садивного матеріалу), державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів і реклами в цій сфері;

-здійснення відповідно до закону державного ветеринарно-санітарного контролю, державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, здоров’ям та благополуччям тварин, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, неїстівних продуктів тваринного походження, репродуктивним матеріалом, племінною справою у тваринництві, біологічними продуктами, патологічним матеріалом, ветеринарними препаратами, субстанціями, кормовими добавками, преміксами, кормами та іншими об’єктами санітарних заходів, застосуванням санітарних та ветеринарно-санітарних заходів, профілактичних і протиепідемічних заходів щодо охорони в межах компетенції території України від проникнення хвороб людей, тварин та рослин з території інших держав або карантинних зон, вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва, дотриманням законодавства про захист прав споживачів, за дотриманням законодавства про рекламу в частині захисту прав споживачів реклами, законодавства щодо зберігання, транспортування, торгівлі та застосування засобів захисту рослин, показників вмісту шкідливих для здоров’я людини речовин та інгредієнтів у тютюнових виробах, які реалізуються на території України, дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони прав на сорти рослин, у сфері туризму та курортів;

-здійснення контролю за виконанням фітосанітарних заходів;

-здійснення ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності;

здійснення метрологічного нагляду;

-здійснення в межах компетенції контролю за факторами середовища життєдіяльності людини, що мають шкідливий вплив на здоров’я населення.

Анастасія Лисенко, Вісник Кременчука

LIVE OFFLINE
track image
Loading...