У пошуках фінансової звітності

bezkoshtovna dopomoga v oformlenni zamovlenni produktiv pryvatbanku 35192149m
Поділитися новиною

bezkoshtovna dopomoga v oformlenni zamovlenni produktiv pryvatbanku 35192149mЧесно кажучи, не думала, що публікація «Як у школах розпоряджаються коштами», в якій ішлося про шкільну звітність, буде такою обговорюваною. Але реакція на неї була шаленою. Уже на наступний день після виходу тижневика до редакції зателефонувала методист ДНЗ «Дзвіночок» (їхньої звітності ми не змогли знайти). Вона поспілкувалась із нами і пообіцяла скинути шкільні контакти, бо адреса сайту змінилася.  

Цього ж дня до редакції звернувся Анатолій Сасько, директор третьої школи. Спочатку він був трохи роздратованим і навіть просив опублікувати спростування, адже, на його думку, у публікації написана неправда про його заклад. Нагадаємо, у статті вказано, що кореспондент не змогла знайти звітність на сайті. Але після пояснення він заспокоївся і одразу ж надіслав нам адресу нового шкільного сайту, в якого, як виявилось, також змінилася адреса, а сайт, на якому шукали інформацію ми, недійсний. Отримавши адресу, ми легко знайшли усю звітність, тому вдячні директору за адекватність і допомогу.

Останньою до редакції звернулась директор другої школи. Тут, чесно кажучи, розмова не склалася. Директор сказала, що ми «позоримо заклад», а потім вдалася до «важкої артилерії» і передала трубку вчителю інформатики. Остання, не добираючи слів, кілька хвилин кричала в телефон. Виявляється, у закладу кілька сайтів: старий залишився на російській платформі, яка заборонена до використання, але все ж існує і новий, про який знають не всі. До конструктиву ми так і не дійшли. Учитель, який має «нести добре і вічне», продовжувала кричати, що ми написали брехню, і тепер і вона напише, що ми роззяви. Не зрозумілим лишилось одне – де ж брехня? Адже в публікації чітко вказано, що інформація, можливо, і є, але ми її просто не змогли знайти. 

Оксана Кириченко

У наступних випусках ми продовжимо аналізувати звітність районних закладів освіти. Тож у кого змінилась адреса сайту або ж сайтів кілька, просимо розмістити інформацію так, щоб вона була доступною, як це прописано в законі «Про освіту».   

LIVE OFFLINE
track image
Loading...