Що приготувати на стіл 2018

natural food 89
Поділитися новиною

natural food 89Наступаючий рік за східним календарем – рік Собаки. Жовтий Земляний Собака дуже любить м’ясо і не любить рибу, тому на стіл в якості основного блюда рекомендується поставити м’ясне.

Центральне місце рибі й морепродуктам краще відвести в інший раз. Тим, хто не уявляє свій новорічний стіл без риби і морепродуктів, у новорічне меню їх можна включити в закуски або салати.
Собака простий і нехитрий, тому йому сподобається простий святковий стіл із натуральними продуктами і не дуже складними стравами.

Закуски на святковий стіл
Що можна запропонувати поставити на новорічний стіл? Вибір закусок широкий, при складанні меню важливо врахувати переваги не тільки господарів будинку, а й гостей. Варіанти закусок:

канапе 2-3 види,
профітролі з паштетом,
тарілку з сирами і фруктами,
м’ясне асорті в поєднанні з овочевою нарізкою,
рулети (сирний, м’ясний) з начинкою.

Якщо немає часу на приготування складних закусок, то виручить канапе, його на святковий стіл приготувати швидше за все. Для канапе з яловичими тюфтельками знадобиться:

батон або хліб,
перець солодкий,
фарш для тюфтельок (яловичий),
свіжа зелень,
олія для обсмажування,
помідори сорту черрі, сливка.

У м’ясний фарш потрібно за смаком додати ароматні спеції, сіль, мелений перець. З фаршу сформувати невеликі за розміром, близько 2 см в діаметрі тюфтельки і обсмажити на сковороді. Поки тюфтельки обсмажуються, хліб нарізають невеликими кубиками 2*2 см, дають підсушитися в духовці або на сковороді кілька хвилин. Болгарський перець нарізають такими ж прямокутниками. Коли тюфтельки будуть готові, шарами збирають канапе на шпажку. Для різноманітності перець в закусці можна замінити на будь-який твердий сир.
Цікаві салати на святковий стіл
Салати – це страви, в які можна «заховати» рибу, гриби, морепродукти. Рецепти салатів на святковий стіл можуть включати:

Листковий салат з рибою.
Салат з відвареним язиком.
Салат «коханий чоловік» з копченим м’ясом і грибами.

Зверніть увагу, будь-який салат можна викласти у вигляді мордочки собачки або кісточки. Не тільки гості, але й сам Жовтий Земляний Собака 2018 буде в захваті від такої ідеї.
Яке вибрати гаряче на святковий стіл?
Собака – хижак, тому, вирішуючи, яке гаряче блюдо вибрати, віддайте перевагу м’ясу, дичини або птиці.

Ще собака любить побалуватися кісточками, тому здивувати гостей можна м’ясними стравами на кісточці:

запечене каре ягняти з прованськими травами,
свинячі реберця в духовці,
свинячі відбивні на кістці,
яловичина з чорносливом.

Десерти
Святковий солодкий стіл повинен бути яскравим, різноманітним, таким, що запам’ятовується, тому варто звернути увагу на частування, наприклад, такі:

тарталетки з вершковим кремом,
саморобні «крафт»-трюфелі,
пряники або будиночки з пряникового тіста,
канапе з фруктів.

Вибираючи страви в меню святкового столу, важливо не забути про сервіровку, новорічні блискучі атрибути, прикраси для приміщення. У поєднанні з вишуканими стравами це створить незвичайну чарівну атмосферу, і Новий рік  запам’ятається надовго!

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...