Зима завітає до українців після Василя та Маланки.

Nature Seasons Autumn Autumn cloudy day 075634
Поділитися новиною
Nature Seasons Autumn Autumn cloudy day 075634 Метеоролог Наталка Діденко каже, що кожного року у кожній країні відбуваються якісь аномальні явища. Наприклад, аномально теплою погода була у Києві у 2005 році.
 Синоптики пояснюють, що теперішнє потепління є природнім. Зараз на погоду в Україні впливає тепле повітря Атлантичного океану.

 Крім циклонів, основною причиною стрімких змін погоди в усьому світі є сонячна активність. Експерти запевняють, що в останні десятиліття сонячна активність справді зменшилася. Російські та японські вчені вже охрестили новий період як Льодовиковий.
 Науковий співробітник відділу фізики Сонця головної астрономічної ОБС Сергій Осипов пояснив, що якщо і далі буде падати сонячна активність, то зменшиться кількість плям на Сонці, тому є загроза того, що буде похолодання. Зниження сонячної активності призводить до меншого нагрівання землі, посилюється хмарність, що не пропускає тепло на землю. Тому почне відновлюватися льодовиковий покрив і Північного, і Південного полюсів.
Насправді ж такі льодовикові періоди бувають раз на 100 тисяч років. І тому точно сказати, коли саме Земля замерзне знову, не можна.
Найближчі ж прогнози показують, що зима все-таки не омине й Україну. Метеоролог Наталка Діденко розповіла, що 13 січня поступово починається похолодання, тобто на старий Новий рік до нас прийде зима. Температура знизиться до 5-7 градусів нижче нуля. На Василя та Маланку українці зможуть потішитися морозним повітрям та снігом.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...