Зима – небезпечний час для сердечників.

230797
Поділитися новиною
230797Зимові холоди мають здатність загострювати серцеві захворювання, відзначають лікарі. Кардіологи дали кілька рекомендацій про те, як зберегти здоров’я людям з проблемами серця.

 
Холод може стати причиною серцевого нападу, розповіли лікарі. За їх словами, в холодну погоду змінюється стан судин і артерій.
«При низька температурі повітря нерідкі звуження судин – це явище може стати смертельно небезпечним в разі захворювань, для яких характерне розростання холестеринових бляшок», – повідомили медики.
За словами експертів, при звуженні судин посудину через холод серце починає качати кров в посиленому режимі, що загрожує порушеннями серцевого ритму. Крім того, через звужених судин і недоотримання крові серце може відчувати дефіцит кисню і корисних речовин. На цьому тлі можливі порушення в роботі міокарда аж до нападу.
 
Взимку людям із захворюваннями серця і судин кардіологи рекомендують завжди мати при собі ліки, прописані лікарем. З ним буде зовсім не зайвим проконсультуватися про захист серця в зимовий період.
Також важливо стежити за харчуванням, уникаючи продуктів, що провокують зростання рівня холестерину в крові. Крім того, сердечникам слід особливо стежити за тим, щоб одягатися по погоді.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...