Салат “Чоловічі мрії” роблять із яловичини

posle edy 1 1140x680
Поділитися новиною

posle edy 1 1140x680Новий 2018 рiк дасть змогу особливо не заморочуватися із вибором страв на святковий стіл. Адже Собака — всеїдна тварина. Ви можете приготувати як рибні, так і м’ясні страви. Небайдужий Собака і до фруктів. Особливо яскравих. Символ року також обожнює солодощі. На столі обов’язково повинен бути десерт, — каже шеф-­кухар столичного ресторану 42-річна Руслана ­Козинець.

Пропонує зробити м’ясний салат “Чоловічі мрії”. Для приготування потрібно взяти 200 г яловичини без жиру і жил, 130 г твердого сиру, чотири яйця, дві невеликі червоні цибулини. А також 4 ст. л. оцту, 3 ст. л. цукру, 4 ст. л. води, 100 г майонезу. По дрібці солю та перцю.

— Спочатку слід зварити яловичину. Щоб отримати смачне м’ясо, його варто класти в киплячу воду. Додаю до неї сіль і чорний перець горошком, лавровий лист. Знімаю піну. Варю м’ясо 40 хвилин. Для прискорення процесу яловичину можна порізати на невеликі шматки. Особливо смачне буде м’ясо, приготоване в мультиварці чи скороварці. Як яловичина охолоне, нарізаю її кубиками.

Яйця варить після закипання 12 хв. Заливає їх крижаною водою на 20 хв. У цей час маринує цибулю. Нарізає її тонкими півкільцями. Змішує воду, цукор і оцет. Заливає маринадом цибулю і злегка мне руками. За півгодини вона буде готова. Яйця натирає на тертці.

— Тепер починаю готувати салат. Перший шар — яловичина. Злегка змащую її майонезом. Кладу цибулю, її слід віджати. Далі — терті яйця і знову майонез. Готовий салат посипаю сиром.

У страву можна додати маслини, зелену цибулю, кукурудзу чи квасолю.

Автор: Олександр ЛЕТЕНКО

LIVE OFFLINE
track image
Loading...