Рятувальники розповідають про нещасні випадки з піротехнікою на Полтавщині

photo 186606
Поділитися новиною

photo 186606Через необережне поводження з піротехнікою та недотримання інструкцій, на Полтавщині вже неодноразово траплялись нещасні випадки. Саме через це рятувальники нагадують полтавцям, що безвідповідальність може призвести до травмування або, навіть, коштувати життя.

«Зараз багато піротехнічної продукції продається на ринках. На прилавках продають що хочуть та кому завгодно і без відповідних документів. У спеціалізованих магазинах дітям ні в якому разі не продадуть піротехніку і є гарантія на якість виробів», – відзначив прес-офіцер ГУ ДСНС у Полтавській області Віталій Шкаревський.

Також згадав про нещасний випадок, який стався нещодавно в Івано-Франківську на відкритті ялинки – там дівчину травмувало піротехнікою. Та розповів про нещасні випадки на Полтавщині:

«Декілька років тому, саме на Новорічну ніч, у дворах багатоповерхівок запускали феєрверки. В одній із квартир було відкрите вікно і туди залетів піротехнічний виріб, впав на диван і той почав тліти. Добре, що господарі були вдома і побачили це. Люди нехтують навіть тим, щоб перечитати інструкцію – розміри, відстань, як використовувати.
В області були і смертельні випадки. Не спрацювала установка. Потрібно було почекати певний час (знову-таки все прописано в інструкції), а чоловік не дочекався і підійшов заглянути, чого ж воно не стрельнуло. В той момент, коли він нахилився вниз, вилетіла пітарда і потрапила йому в око. Смертельний випадок був. Інколи травмуються і діти, коли тримають у пальцях петарди, хизуючись перед друзями», – розповів рятувальник.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...