10 речей, які потрібно встигнути зробити до Нового року

oboik.ru 201012220917573066
Поділитися новиною

oboik.ru 201012220917573066Кінець року – гарна нагода висловити вдячність рідним та друзям

До Нового року залишилося 10 днів. Пора закінчити усі справи, аби розпочати 2018-й із чистого аркуша.

– Перед Новим роком кожен підбиває підсумки попереднього та будує плани на майбутнє. Традиційно до 31 грудня намагаються роздати борги, прибрати квартиру та купити подарунки. Але порядок слід наводити не тільки у квартирі чи на роботі, а й у власній голові та світогляді. Робити це варто не за кілька днів до нового року, а систематично, – розповідає психолог Наталія Носаль.

1. Віддайте борги

У Новий рік треба входити легко і з радістю. Не тягніть за собою фінансові борги. Інакше у наступному році можна відчути нестачу коштів. Краще зекономити на новорічних подарунках чи застіллі, але віддати усі кошти. Якщо сума велика і повністю розрахуватися не можливо, намагайтеся звести борги до мінімуму.

Виконайте до 1 січня всі обіцянки та завершіть незакінчені справи. Давно планували кинути палити, їсти солодке чи вживати алкоголь – передноворічний час гарна можливість позбавитися поганих звичок.

2. Наведіть лад у будинку

До 31 грудня наведіть чистоту у будинку. Починати рік у прибраній квартирі набагато приємніше. Викиньте увесь непотріб: розбитий посуд, старий одяг, зламану канцелярію чи зайву макулатуру.

3. Подякуйте

Кінець року – гарна нагода виразити вдячність рідним та друзям. Призначте для цього зустріч, зателефонуйте чи напишіть лист. Подякуйте за турботу, допомогу, зустрічі, позитивні моменти. Ваша вдячність подарує радість іншим.

4. Відпустіть образи

Якщо тримаєте образи – відпустіть їх. Якщо посварилися – примиріться, забудьте старі конфлікти. Не варто нести мішок претензій і недомовленостей у наступний рік. Попросіть вибачення при особистій зустрічі. Якщо це важко зробити тет-а-тет, зателефонуйте, напишіть повідомлення.

5. Проведіть свій ідеальний день

Перед новорічними та різдвяними святами потрібно відпочити. Проведіть один день у власне задоволення. Тим паче, що попереду, перед новим роком, три вихідні. Ви можете не вставати з ліжка, досхочу дивитися улюблені фільми чи відвідати салон краси. Зробіть перед Новим роком усе, що хотіли, чого боялися або не могли зробити.

6. Зустріньтеся з тими, кого давно не бачили

У вирі щоденних турбот не завжди залишається час на друзів чи знайомих. Встигніть до Нового року звільнити хоча б один день і присвятити його найближчим і найріднішим людям. Зателефонуйте і призначте зустріч. Розмови за чашкою кави чи прогулянка святковим містом з близькими принесуть гарні емоції.

7. Виконайте власне бажання

Не відкладайте свої мрії і бажання на потім. Ви давно хочете змінити зачіску, купити светр чи окуляри віртуальної реальності – зробіть це. Тривалий час планували сходити у кіно чи театр – купіть квиток на найближчий сеанс. Не чекайте, що хтось інший виконає ваші бажання. Вам під силу зробити це самостійно.

8. Купіть подарунки

Не відкладайте до останнього купівлю новорічних подарунків. Заздалегідь складіть список необхідного і робіть шопінг у власне задоволення. Тоді не доведеться у прямому сенсі бігати по магазинах та різдвяних ярмарках.

9. Підведіть підсумки року

Напишіть на аркуші паперу усі досягнення та провали у році, що минає. Похваліть себе за досягнення та успіхи. З провалів – винесіть урок. Це досвід, хоч і негативний. Будьте вдячні за все, що отримали або з чим попрощалися.

10. Складіть план на майбутній рік

Один з обов’язкових пунктів, які варто зробити до Нового року, – написати плани на 2018-й. Не обмежуйте себе у мріях і бажаннях. Ви можете скласти як швидко здійснимі плани – запис на курси з іноземних мов чи у спортзал, так і масштабні – зміна роботи чи подорож в іншу країну. Пам’ятайте, ваш план – це не просто список бажань. Це – керівництво до дії.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...