Сьогодні день зимового сонцестояння.

630 360 1513776293 9233
Поділитися новиною

630 360 1513776293 9233Що означає початок астрономічної зими, а ще найдовша ніч і найкоротший день року. Поволі день збільшуватиметься, а ніч скорочуватиметься. В Китаї навіть свято з цього приводу – Дунчжи. Буквально – «Вершина зими». У нас «вершина» відомо яка – це скоріше за все Водохреща, коли морози найсильніші, а сьогодні радше «дно» року. Китайці переконані, що відсьогодні пробуджується чоловіча сила природи, а сам день вважають щасливим, гідним святкування. Хто проти?

Церква ж вшановує сьогодні святу мученицю Анфісу. На Анфіси дівчата, молодиці та літні жінки пряли та вишивали. В цей день бажано було уникати «зайвого ока», яке б не зурочило ані жінку, ані її рукоділля. На кисть лівої руки пов’язували тоненьку червону нитку (пам’ятаєте, співачка Мадонна точнісінько таку носила?) – від зурочення, а також від позіхів та гикавки. Щоправда, гикавка під час посту не надто нападала, хіба що, хто згадував кралечку «незлим тихим»…Іменинники сьогодні Анфіса і Вікторія, Кирило і Сергій.Сонце з вогняного Стрільця переходить у знак Козерога, туди ж учора перемістився і Сатурн. Це досить важлива подія – в знаку він перебуватиме 3,5 роки. В астрології Сатурн вважається «важкою» планетою, з ним пов’язані страждання і різні нещастя. Щоправда, Козерог не «чужий» для Сатурна, тому негативний вплив планети буде значно пом’якшений. Утім, дехто відчує певну життєву кризу, подібну до того, як хмара закриває сонце, а декого навпаки, – попустить, розпочнеться новий період. Нині 4-ий місячний день. Попри те, що сьогодні найкоротший день року, він має видатись загалом досить активним і позитивним. Оточення виявиться готовим до співпраці, комунікації, допомоги. Уникайте надмірного фізичного навантаження, правильно розподіляйте власні сили. І в жодному разі не поспішайте з висновками.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1927 році: – 20,8; а найтеплішим у 1982 – +9,6.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...