Завдяки «Бюджеті участі» у селі буде освітлення і тренажери

582d55b6317c9
Поділитися новиною

582d55b6317c9Сватківська сільська рада – єдина в Гадяцькому районі, яка отримає подвійне фінансування з обласного бюджету. Усе це завдяки перемозі в конкурсі проектів «Бюджету участі», повідомляє Гадяцька районна адміністрація.

Громада села Сватки подала 2 ідеї на втілення: одна з них – встановлення ліхтарів на сонячних батареях, друга – облаштування вуличних тренажерів. Обидва проекти стали виграшними. Їх реалізують у наступному 2018 році – за рахунок сільського та обласного бюджету (50/50).

Проте громада не стала чекати нового року, а вже почала втілювати один із проектів у життя. А саме – енергозберігаючий, який передбачає облаштування вуличного освітлення, вже працюють – займаються встановленням опор для ліхтарів.

Другий проект реалізують у 2018-му. За словам сільського голови Олександра Усика, планують встановити 7 дорослих і 7 дитячих тренажерів на місці, де колись було сміттєзвалище. Сільський голова говорить, що переміг завдяки підтримці односельців та жителів району, а також їздив спілкуватися із студентами полтавських вишів.

Цьогоріч Сватківська сільська рада здобула перемогу і в районному конкурсі «Краща автобусна зупинка». На її облаштування громада витратила близько 25 тис. грн, а за перемогу отримала 100 тисяч. Ці кошти використали на ремонт дороги.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...