Ображені на сільського голову вирішили оголосити йому імпічмент

лисівка
Поділитися новиною

лисівкаМинулої суботи, 9 грудня, у приміщенні Лисівської школи за народною ініціативою відбулися загальні збори виборців Лисівської сільради про відкликання сільського голови Віталія Вірченка.

Як стало відомо редакції, напередодні зборів була створена ініціативна група  у кількості 10 чоловік. І одним із активних членів цієї групи був колишній Лисівський сільський голова Лео Шлегель. Тому ми звернулись до нього, щоб почути усе із перших вуст. Як він пояснив, зібрання було сплановане і діяло згідно правил: спершу зареєстрували групу, а потім скликали збори, на які прийшло небагато народу. А от сільського голови  не було. Згідно порядку про відкликання потрібно, щоб, окрім ініціативної групи, ще 20 осіб проголосували «за недовіру» відкритим голосуванням. У підсумку проголосувало 36 чоловік. Протокол ведення зборів і голосування передали у територіальну виборчу комісію, яка усе ретельно перевірила і дала добро на збір підписів. Щоб відкликати посадовця, потрібно зібрати на 1 голос більше, ніж він отримав під час виборів. Ініціативна група впевнена, що впорається. Збір підписів розпочався 12 грудня.

Чим же так не вгодив сільський голова лисівчанам, не зрозуміло. Адже напередодні він звітував перед жителями громади, і тоді ніяких запитань до нього не виникло.  Кажуть, що недовіра пов’язана з фінансовою діяльністю сільради. До речі, нібито, на Віталія Вірченка написана скарга до прокуратури, і через це сільраду чекає комплексна перевірка.

Щоб почути іншу сторону конфлікту, ми зателефонували до Віталія Вірченка. Він, не приховуючи, розповів, що до групи входять люди, «ображені на сільського голову», і далі пояснив по-порядку хто і чому ображений:

– директор школи, бо сільський голова змушував його побілити вуличний туалет і нормально «топити» у дитсадку;

– завідуючий ФАПом і медсестра (його дружина) ображені, бо змушував їх працювати згідно графіка, а не 2 години на день;

– голова територіальної виборчої комісії, яка була два роки тому, ображений, бо  Віталій Вірченко подавав позов до суду на територіальну виборчу комісію, щоб переглянули результати виборів. До речі, суд задовольнив позов В. Вірченка, і саме завдяки цьому він став сільським головою;

– пічники школи, бо не допомагав складати дрова і невчасно відремонтував генератор;

– колишній голова сільради Лео Шлегель ображений, бо В. Вірченко  неправильно поставив туалети,  дитячий майданчик і заборонив коровам ходити біля водонапірної вежі;

– Володимир Саврюк образився, бо сільський голова змушує платити земельний податок;

–  найбільше ображений, зі слів В.Вірченка, Григорій Лазаренко, засновник підприємства «Материк центр», яке функціонує на території сільради і відмовляється вносити орендну плату згідно нової нормативно грошової оцінки. А ще кілька тижнів тому представник із сільради у складі комісії від Полтавської ДАБІ обстежував орендовану територію громадянина Лазаренка, на якій нібито є якась незаконно збудована будівля.

Саме після цього, зі слів В. Вірченка, розпочалася уся ця колотнеча.

Ось такі справи. Побачимо, що ж буде далі.

«БМ» 

2 коментарі до “Ображені на сільського голову вирішили оголосити йому імпічмент

  1. Простіше кажучи – за дурною головою – і ногам нема спокою. Головне, щоб не “хворіли” свідомі люди, здатні адекватно оцінювати всю ситуацію в селі нині і кілька років тому.

  2. Сільському голові найкраще б було нікого не ображати, не скандалити і не вимагати нічого від жителів села. Тоді був би хорошим для всіх. Правда, вважали б дурником і слабаком. Але жаліли б, немов сільського дурника, чи юродивого. Знав таких. Все життя якось так прожили. Але ж ти, ВІрченко, інша людина. Тобі бути ганчіркою не годиться. Терпи, працюй.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...