Речі, які використовуються не так, як задумали інженери

122
Поділитися новиною
122Вибираючи на сніданок пластівці, наприклад, ми рідко задумуємося про те, звідки взявся цей продукт і яке його початкове призначення. Деякі речі спочатку створені зовсім не для того, для чого вони застосовуються зараз.
 
Вазелін раніше…їли
 
2Історія виникнення вазеліну досить незвичайна, так як вперше його помітили працівники нафтової свердловини  і вирішили намазати цю речовину на свою шкіру. Ще один їх товариш Роберт Чезбро побачив це  і вирішив слідувати прикладу, але цей процес настільки здивував, що чоловік почав подорожувати по світу, щоб показати, як він виливає на себе кислоту і замазує рану вазеліном. Також Чезбро розповідав, що приймає вазелін як їжу, щоб жити як можна довше і бути здоровим. Сучасні лікарі впевнено стверджують, що це дурниці і наука це підтверджує, але Чезбро прожив 96 років…
 
Кукурудзяні пластівці  знижували ерекцію
Кукурудзяні пластівці придумали підприємці Джон і Уілл Келлог, які мали санаторій для знаменитих людей США. Джон був великим послідовником церкви “Адвентисти сьомого дня” і вважав будь-який прояв 3сексуальноїсті ненависним, навіть до дружини, тому не займався цим навіть зі своєю дружиною. Щоб знизити природну сексуальний потяг чоловік створив продукт без цукру і спецій, який, на його думку, повинен був позбавити людей від похоті. Перші кукурудзяні пластівці були майже без смаку і Джон Келлог не тільки сам приймав їх, але й готував для клієнтів санаторія, а також намагався продати у вигляді сніданку для дітей, щоб виростити покоління незалежних від сексу людей. Місцеві практично не купували пластівці “стримування”, поки Уіл Келлог не додав туди цукру, за що його брат подав на родича в суд.
 
Плівкою із пухирцями оббивали стінки
4У 1957 році плівка із пухирцями була розрахована для оббивки стін в елітних будинках США, як м’які шпалери, але винахід не користувався особливим успіхом. Потім винахідники Альфред Філдінг і Марк Шаван зробили спробу продати продукт як плівку для парників, і лише в 1960-х роках винахід почали використовувати як упаковку.
 
 
 
Напої для дітей раніше були алкогольні
5Усім знайомий напій Sprite  реалізували як терпкий додаток до віскі, а улюблені дитячі молочні коктейлі спершу робилися з додаванням того ж віскі, а сам продукт являв тонізуючий засіб.
 
 
 
 
Coca-Cola як сексуальний збуджувач
 
6Напій Coca-Cola вже багато часу користується надзвичайною популярністю, але мало хто знає, що з самого початку він створювався для боротьби з опіумною залежністю. У період громадянської війни багато солдатів отримали важкі поранення, які приносили біль, яку могли приглушити лише препарати на основі опіуму. Опіум швидко ставав залежністю від якої боролися  сумішшю кокаїну і вина. Схожу суміш сподівався винайти  Джон Пембертон. Він не мав успіху до того моменту, коли його лаборант випадково не додав до суміші газованої води і тоді “газіровка” на основі вина і кокаїну стала надзвичайно популярною. Винахідник також рекламував свій напій, як засіб для сексуальної стимуляції та ліків практично від усіх хвороб. В підсумку, законодавство змусило Пембертона прибрати зі складу напою вино і кокаїн, а Coca-Cola набула нового складу, смак якого знаємо і ми.
 
Тампони як препарати для зупинки крові при пораненнях
 
7У 18 столітті лікарі розробили унікальний засіб для оперативної зупинки крові у поранених солдатів. Тампони застосовувалися при наданні першої допомоги при не дуже серйозних пораненнях, а з початком другої світової фірма “Тампакс” стала випускати тампони як перев’язувальні матеріали для армії. Тампонами користувалися солдати для загоєння ран, а потім ці засоби почали застосовувати жінки.
 
 
“Jagermeister” як ліки для травлення
8Міцний німецький лікер “Jagermeister”, який часто п’ють студенти, з початку продавався, як лікарський препарат для поліпшення травлення. Виробник вважав головними покупців середніх років і рекомендував користуватися ним після їжі, а також рекламував його як засіб від кашлю. Більше сорока років “Jagermeister” не продавався так добре, як хотілося б, тому в 1970-х роках виробник прийняв рішення просування продукту на рок-концертах серед молоді. Як алкогольний напій “Jagermeister” збільшив кількість продажів, а найближчим часом і почав рекламуватися на фоні напівоголених дам…
LIVE OFFLINE
track image
Loading...