У Шадурці – генплан, а в Плішивці – водопровід

Суботник у Глибокій Долині
Поділитися новиною

Суботник у Глибокій ДолиніА ми, як і обіцяли, продовжуємо розповідати про річні досягнення сільських рад Гадяцького району.  Нагадаємо, у попередньому номері тижневика ми розпочали цикл публікацій про те, що нового зроблено чи придбано у сільрадах. Уже встигли похвастатись Сергіївська, Веприцька, Книшівська, Біленченківська, Петрівсько-Роменська, Лютенська і Вельбівська сільради. На черзі наступні.    

Є непогані досягнення у Мартинівській сільраді. Цього року проведено масу ремонтів, серед яких: капітальний ремонт у школі (замінили вікна, двері, панелі). Загалом, як висловився сільський голова, «школу тепер не соромно показати». У дитячому садочку повністю переробили водопровідну мережу, а ще роблять капітальний ремонт даху. Тепер він буде шатровий.

Не забули про культуру: у сільському Будинку культури замінили сцену, придбали нові костюми і апаратуру.  Медицина також дочекалася змін – відкрили нову амбулаторію і придбали прилади. А ще перенесли сільську бібліотеку у нове приміщення і придбали комп’ютер.

Окрім цього, на стадії завершення створення місцевої пожежної охорони. Уже придбаний автомобіль і підготовлене приміщення.

Але головним здобутком вважається виготовлення генерального плану на хутір Шадурка. Там мешкають 27 чоловік, але план необхідний, бо 11 га вільної землі, яка є на хуторі, віддадуть АТОвцям. 

Малопобиванська сільрада цього року також взяла курс на ремонти: доріг в селах, у Пирятинщинському НВК  замінили вікна і двері, а у Малій Побиванці реконструювали вуличне освітлення. Протягом року продовжували наводити лад по усій території сільради.  Цього року сільрада брала участь у районному конкурсі «Краща зупинка». Перше місце не виборола, але отримала приз глядацьких симпатій і заохочувальні 25 тисяч гривень.

А ще на стадії завершення виготовлення генплану на село Глибока Долина. Тож похвалитись також є чим.

Не пасе задніх і Плішивецька сільрада – протягом року майже завершили реконструкцію водопровідної мережі, робота над якою триває близько двох років. Скинулися із райрадою грошима і провели аж 5 рекордних кілометрів. До речі, як повідомив сільський голова, скоро роботи завершаться.   

У Тимофіївці провели реконструкцію вуличного освітлення: 1757 м вартістю 124 тисячі гривень. 

Окрім цього, не забули й про кладовище, на 600 м залізобетонного паркану витратили 100 тис. грн.

До того ж, піклуватись про благоустрій сільради допомагало ГПУ. Цього року поклали 370 м суцільного дорожнього покриття на 600 тисяч і придбали спортивний майданчик у школу за 50 тисяч.

Голова Гречанівської сільради роботу, яку провів протягом року, не вважає за здобутки. Каже, що хвастати загалом нічим, адже робить те, що повинен робити кожен голова сільської ради.  Провели ремонти у школі і садку, придбали стінки  і побутову техніку у садочок, дороги ремонтували, пофарбували водонапірну вежу, відновили люки, почали випилювати омелові дерева.

Але окрім цього, ще й місцеву пожежну охорону спільно із Красною Лукою створили, а це, погодьтеся, хороша справа.

У Середняках також не сиділи склавши руки: підсипали щебенем дороги комунальної  власності по трьох населених пунктах, придбали меблі у ДНЗ «Квіточка», відремонтували зупинки, а також полагодили водонапірну вежу.

Ціпки продовжують справи, які залишились із минулих років. Це ремонт доріг, благоустрій і… піклування про переселенців, яких у минулому році дружно запрошували у село, щоб уникнути закриття школи. Відтоді приїхало 10 родин. Щоправда зараз дві із них вирішили покинути село, решта залишились. Тепер у сільради більше клопотів. А що? Самі ж запрошували!

Підготувала Оксана Кириченко    

Далі буде. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...