Гірчичники та банки – це минула епоха — лікар розповів, чим заборонено лікувати застуду

f0e66789f08494a8a05a56513d366de2
Поділитися новиною

f0e66789f08494a8a05a56513d366de2Застуду можна лікувати не тільки аптечними препаратами, а й народними методами. Головне – розібратися, які з них дійсно дієві. Лікарі радять відмовитися від гірчичників, горілки з перцем та інгаляцій над парою картоплі. Про це розповів дитячий інфекціоніст Федір Лапій.

“Застуда — це неприємно, але це не привід приймати будь-який препарат, на якому написано “противірусний”, або він рекламується як такий. Хвороба не виникає через холод. Причиною є віруси, яких існує кілька сотень. Вони передаються від людини до людини. Зимою люди найбільше хворіють, тому що вогка та холодна атмосфера сприятлива для поширення вірусу. Вберегтися від вірусів не можна спеціальними препаратами. Від них захищає лише відстань від хворого та чисті руки. Це те, що дійсно доведено”, — говорить лікар.

Також важливо підтримувати імунітет, який не залежить від певного фактору, а від способу життя людини та стану його здоров’я.

Лікування застуди не потребує спеціальних препаратів та особливих умов. Все, що потрібно: це робити так, щоб вам було комфортно та відпочивати, пити багато рідини і набиратись сил

Banochnyj massazh spiny“Гірчичники та банки – це минула епоха. Під час лікування застуди потрібно робити усе, щоб хворому було комфортно та ставало легше, а не примушувати його страждати. Ніякої користі, окрім дискомфорту та неприємних відчуттів, ці методи не приносять.

 

 

Розтирати тіло оцтом та спиртом не можна, особливо дітям. У них дуже ніжна шкіра, яка швидко все вбирає. Тому алкоголь та оцет через шкіру швидко потрапляють в кров і можуть викликати побічні ефекти. Також горілка чи оцет легко випаровуються і провокують спазм судин. І після тимчасового ефекту зниження температури тіла відмічається зворотній ефект. Вони звужуються і не дозволяють тілу віддавати тепло.

orehovoe moloko s medomГаряче молоко з медом та маслом діє майже так само, як і інші гарячі напої. Воно не має якоїсь особливої користі під час застуди, тому не потрібно надіятись на якусь певну силу цього напою”, — говорить Федір Лапій.

 

 

Цибуля та часник не борються з вірусами та не мають науково доведеної ефективності для профілактики застуди. Також не доведено, що вони вбивають мікроби. Але це корисні продукти, які містять багато Unikalnye retsepty medovyh duetov 3вітамінів.

 

 

 

4 600x404Горілка з перцем. Алкоголь сповільнює процес лікування, звужуючи судини і заважаючи тілу віддавати тепло. А це одна із головних умов швидкого одужання.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...