“Природа у кадрі”

m0537 600x400
Поділитися новиною

m0537 600x400Одноіменна виставка від відомого фотомайстра Миколи Торяника відкрилася 16 листопада 2017 року в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва.

Про це повідомили на офіційній сторінці музею.

Микола Федорович Торяник – останні 15 років присвятив мистецтву фотографії та кіно. Роботи фотохудожника неодноразово відзначалися під час національних та міжнародних виставок та фестивалів. Але в Лебедині Микола Торяник вперше представляє свої роботи. І для цієї виставки автор відібрав більше 20 великоформатних фотографій, що розкривають красу світу флори і фауни.Серед його робіт дивовижні природні ландшафти Полтавщини, Сумщини. 


Тут є і чудові природні замальовки, чарівні своєю свіжістю і кольором весняні фото, звичайно ж  автор не обійшов стороною тему тваринного світу. Адже гарна жива природа нашої країни настільки різноманітна і неповторна, що дуже складно зупинитися на якомусь одному моменті, і неможливо порівняти, що красивіше, кожна ділянка природи по-своєму прекрасна і незвичайна

Серед захоплень Миколи Торяника особливе місце займає кіномистецтво. На багатьох кінофестивалях він займає призові місця. Фільмів про природу (і не тільки) Микола Торяник зняв безліч. Це короткі етюди. Хоча є в нього й серйозніші роботи. Наприклад, документальні про Євромайдан. Їх нерідко показують на патріотичних заходах. Кінострічки про Революцію гідності Микола Федорович представляв, зокрема, на Міжнародному кінофестивалі в Чернігові.

Найбільше він любить знімати в своїх фільмах природу, що живе за своїми вічними законами, не зважаючи ні на які суспільні зміни і злом. А також показує життя українського села, етнографічні особливості його культури, традиції проведення свят з масовими гуляннями та видовищами, тобто, те, що відходить у небуття разом з поколіннями, які йдуть у вічність.

Саме такі фільми Микола Торяник привіз у Лебедин, що і були запропоновані гостям виставки та учням ЗОШ №1. Автор представив із своєї колекції два короткометражних фільми «Тумани МаліБу» (село Малі Будища) та «Душа українського народу», у яких передана неповторна природа Полтавщини.

“БМ”

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...