Бізнес на людських кістках

хитці карєр
Поділитися новиною

хитці карєр«Не підходьте до краю урвища! Воно у будь-який час може обвалитись під вашими ногами», – гукнула до нас місцева жителька Ольга Сергіївна у той час, як ми оглядали несанкціонований кар’єр із видобутку піску у Хитцях.  Вона ж і розповіла нам про жахливі події, які відбуваються біля сільського цвинтаря.

Чаруючі краєвиди, які відкрились перед нами, перекривала шокуюча картина. Менше року тому ми проїжджали повз цей кар’єр, і тоді розритої площі було набагато менше. Зараз же видніються свіжі сліди від коліс вантажівок та кранів, а піщане урвище все більше підступається до старих могил.    

«Тут постійно беруть пісок. Але ж ніхто не задумується, яке те будівництво буде. Тут же люди поховані! Кладовище дуже старе. Ось тут поховані ті, хто загинув під час війни. А тут повністю поховання жертв голодомору. Що ж ми за люди? Голодомор і війну пам’ятаємо і траур тримаємо, а отаке на кістках робимо», – продовжує свою розповідь місцева жителька. На цьому цвинтарі поховані її рідні. Вона переживає, що у разі продовження видобутку у найближчому часі «впаде» усе кладовище. 

Про те, що обвали піску останнім часом стали частішими, погоджуються й інші хитцяни. Кажуть, що кілька років тому, коли кар’єр ще був не таким масштабним, як зараз, місцеві прямо із села стежиною через цей пагорб підіймались до цвинтаря. Зараз це зробити неможливо. До того ж, нібито  після останнього обвалу, на зрізі кар’єру місцеві помітили дошки із трун і людські кістки. Сподіватимемось, люди, які займаються видобутком піску, схаменуться. У інакшому разі страшно подумати, яка доля спікає тих, хто користується піском із цих місць.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...