Щоб уникнути грипу та застуди мажте ніс олією

не хворіти
Поділитися новиною

не хворітиЗ кожним днем ймовірність зараження грипом чи ГРВІ зростає, адже віруси найкраще почуваються саме у вологому оcінньому повітрі. Щоб захиститися, необов’язково ковтати аптечні ліки. Якщо не хочете хворіти, варто вживати простих профілактичних засобiв. Яких саме, розповідає Олег Назар, імунолог:

« Є прості заходи, які дають змогу уникнути зараження. Насамперед уникайте місць скупчення людей. А у приміщенні раз на годину відчиняйте кватирку – віруси інтенсивно розмножуються у “застояному” повітрі. Варто збільшити у раціоні частку продуктів, які містять вітамін С. Щовечора з’їдайте кілька зубчиків часнику чи скибку свіжої цибулі. Знайте, що для синтезу імуноглобулінів потрiбен білок, тому у раціоні обов’язково повиннi бути м’ясо, риба, молоко, яйця. З напоїв найраще вживати шипшиновий відвар, журавлиновий морс, узвар. Кілька разів на день зрошуйте слизову оболонку носу та носоглотки слабким сольовим розчином – це змиє вірус, який вже встиг проникнути в організм. Для цього можна застосовувати як аптечні сольові спреї, так тi, що зробили самi (половина чайної ложки солі на склянку теплої води . Ввечері, прийшовши додому, доцільно прополоскати горло таким сольовим розчином. Щоб звести ймовірність зараження до мінімуму, протягом дня з’їдайте мандаринку чи апельсин “порціями” — не лише для забезпечення надходження вітаміну С, а й тому, що кислий сік нищівно діє на віруси. Також доречно раз на півгодини робити кілька ковтків води з лимонним соком. Або, хто може, з’їдайте скибку лимона, розсмоктуючи у роті. Вірус найчастіше потрапляють в організм через його “вхідні ворота” (слизова оболонку носоглотки), ому їх треба “зачинити”. Для цього варто щоранку, перед виходом на вулицю, змащувати слизову оболонку носа звичайною олією. Дехто  додає до неї кілька крапель соку часнику, якщо не боїтеся запаху. Крім того, можна додати до олії кілька крапель ефірної олії ялівцю, евкаліпту, ялиці, чайного дерева. До речі, цими ефірними олійками можна змащувати під носом (тоді виникне ще й ефект інгаляції) або розчиняти їх у мисці теплої води, щоб знезаразити повітря приміщення.

Загалом, щодня бувайте на свіжому повітрі не менше як годину, загартовуйтеся (обтирайтеся прохолодною водою, приймайте контрастний душ, обливайтеся), пiдтримуйте позитивний настрій  і застуда та грип вас оминуть».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...