ОПЕРАЦІЯ “МАК”

00
Поділитися новиною

00З метою виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і коноплі, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів, а також недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження, у період з травня по вересень 2017 року на території Полтавської області проводився комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак-2017». В загальному поліцейськими було вилучено 10000 кущів нарковмісних речовин.

Задля установлення та притягнення до кримінальної відповідальності причетних до наркозлочинів осіб, працівниками поліції здійснено більше півтисячі рейдів на території обслуговування, з яких більше 200 – серед сільськогосподарських підприємств та понад 340 – на присадибних ділянках громадян.

За результатами проведених заходів виявлено 115 кримінальних правопорушень, передбачених статтею 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, з яких 67 – за посів маку та 48 – за вирощування коноплі. По виявленим кримінальним правопорушенням 91 особі вже повідомлено про підозру.

Серед вилучених поліцейськими у ході операції рослин корінців маку – 8314, та коноплі – 1295 штук.

Наприклад, поліцейськими Лубенського відділу поліції на присадибній ділянці 36-річного жителя Лубенського району було виявлено та вилучено понад 250 рослин з п’ятипалим листям висотою близько півтора метра, схожих на коноплю.

41-річний мешканець Полтавського району виростив на присадибній ділянці 88 кущів коноплі, а його 37-річний односелець – 27. Обоє пояснили, що вирощували рослини для власного вживання.

Незаконний посів коноплі виявили поліцейські Гадяцького відділу поліції на території домогосподарства 50-річного мешканця одного із сіл району. Під час обшуку, проведеного на підставі ухвали районного суду, правоохоронці вилучили 145 рослин коноплі.

Близько тисячі корінців маку виявили поліцейські Полтавського району у місцевої мешканки.

Під час слідчої дії на території подвір’я, яке належить 63-річному мешканцю Лубенського району, було виявлено та вилучено понад близько 400-т рослин, схожих на мак снодійний.

На присадибній ділянці 33-річного мешканця Котелевського району поліцейські виявили 48 корінців маку та 415 кущів коноплі.

У ході проведення санкціонованого обшуку домогосподарства 34-річного Миргородського району, поліцейські Управління протидії наркозлочинності спільно з працівниками місцевого відділу поліції виявили більше 130-ти рослин коноплі та більше 1400 рослин снодійного маку.

Полтавська поліція продовжує вживати заходів з ліквідації наркосировини та недопущення надходження наркотиків на територію регіону.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...