У Лютеньці готові до створення об’єднаної територіальної громади

11213
Поділитися новиною

11213Консультація в Лютеньківській сільській раді. Фото надане АМУ

На запрошення голови Лютеньківської сільської ради консультанти Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України, провели зустріч в селі. Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС.

Згідно перспективного плану формування територій громад Полтавської області, Лютенька – центр потенційної об’єднаної територіальної громади, до складу якої повинні увійти села Рашівка, Лисівка, Соснівка й, власне, Лютенька. Проблема полягає в тому, що сусідні села нині не готові до створення ОТГ.
– Наша робота із Соснівкою на сьогодні не дала результату, там ще не готові до об’єднання з центром у нашому селі. Але є сусіднє село, яке історично було дуже близьким з нашим – це Млини Лисівської сільської ради. Більша частина жителів Лисівської громади розуміє, що процес об’єднання процес незворотній і готова до нього, але в сільського голови ще є вагання, – говорить Олександр Захлистенко, лютеньківський сільський голова. – Хотілося б, аби всі мешканці зрозуміли необхідність і перспективи об’єднання. Щодо нашої громади, то ми давно готові до цього, розуміємо, які права і повноваження має об’єднана територіальна громада. Ми ініціювали процес об’єднання із Соснівською сільською радою, але відповіді від них так і не отримали. Тепер почали активніше працювати в цьому напрямку з Лисівською сільрадою:https://www.youtube.com/watch?v=PAMcwGctIsQ

Консультанти детальніше роз’яснили процедуру та алгоритм процесу об’єднання, закцентували увагу на подальшій роботі потенційного центру громади із сусідніми сільськими радами, проведенню громадських обговорень, підтримку ОТГ з боку держави, зокрема про субвенцію на розвиток інфраструктури. Анжеліка Саідова, консультант з бюджетних питань, розповіла про формування бюджету об’єднаної територіальної громади, а також про ті ризики, які закладає для місцевого самоврядування законопроект про Державний бюджет на наступний рік. 

Довідково: На території сільської ради проживає 3300 осіб. У селі досить розвинута інфраструктура. У школі навчається 233 учні, є 3 дитячих садки, 2 лісництва, 10 тис га лісу, 7,5 тис га орної землі. 
Полтавське регіональне відділення Асоціації міст України

LIVE OFFLINE
track image
Loading...