Гадячани на обласній військово-патріотичній грі «Петлюрівський вишкіл»

2
Поділитися новиною

2З 06 по 09 жовтня 2017 року на базі Полтавського обласного дитячого оздоровчого центру «Маяк» у селі Головач Полтавського району Полтавським обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді за підтримки Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації вперше проведено обласну військово-патріотичну гру «Петлюрівський вишкіл».

У змаганнях взяли участь двадцять команд з усієї Полтавщини. Гра входить до обласної програми національно-патріотичного виховання. Вона має навчальну та оздоровчу цілі. Місто Гадяч на змаганнях представляв загін «Заярські козаки» Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Гадяцької міської ради.  Насиченою була програма заходу, діти брали участь у 6 конкурсах-змаганнях: «Строю та пісні» – виконання стройових прийомів (згідно з вимогами Стройового статуту Збройних Сил України) та виконання державною мовою стройової пісні військово-патріотичного спрямування; «Воєнно-історичний конкурс» – конкурс знавців історії України (історичні події, національно-визвольні змагання в Україні та на Полтавщині, утворення українських військових формувань у першій чверті ХХ століття); «Домедична допомога» (з надання першої долікарської допомоги з елементами евакуації «пораненого» із «зони обстрілу»); «Вогнева підготовка» (мішень № 4 з дистанції 10 м); «Метання учбової «гранати в ціль»; «Туристсько-спортивна смуга перешкод».

Наші «Заярські козаки» продемонстрували вміння стройових прийомів, ґрунтовні знання історичних подій, національно-визвольних змагань в Україні та на Полтавщині.

Із сайту міської ради

LIVE OFFLINE
track image
Loading...