Названо основну проблему зі здоров’ям дітей – обов’язково пройдіть обстеження

глісти
Поділитися новиною

глістиПеред навчальним роком паразитологи рекомендують обстежити дітей на глисти

У дитячому віці це – проблема номер один. Скажімо, лише в одному з районів України за перше півріччя зареєстрували більш як сто випадків захворювання дітей на так званий ентеробіоз – хворобу, спричинену паразитуванням гостриків у кишечнику.

– Гострики – це дрібні паразити, які видно неозброєним оком, – каже Людмила Гжегоцька, фахівець Держсанепідслужби України.

За статистикою, переважно вони бувають у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це можна пояснити механізмом передачі хвороби, бо гігієнічних навичок діти
ще не набули, тому ентеробіоз найбільше виявляють у цій віковій групі.

Передається хвороба контактно-побутовим шляхом й особливо в дитячих закладах, там, де велике скупчення дітей. Тобто якщо є хвора дитина, то в разі недотримання гігієнічних правил (насамперед йдеться про миття рук після туалету) і доторкання до будь-яких предметів довкілля (парт, столів, крісел) вона може передати збудник комусь іншому.

Найхарактерніші прояви цієї хвороби – розлади травної системи, погіршення апетиту, дисфункція кишечника, нудота. Можуть бути розлади нервової системи, як-от дратівливість, підвищена збудливість дитини, навіть безсоння. Крім того, при ентеробіозі, як і при іншій паразитарній хворобі, значно слабшають захисні сили організму, тобто потерпає імунна система, що може спричиняти й інші недуги.

Раджу всім батькам, а особливо тим, у кого діти влаштовані в дитячі заклади (дитсадки, школи) саме тепер, після літніх канікул, провести дослідження. Пройти ці обстеження можна в обласних лабораторних центрах Держсанепідслужби України.  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...