Борг є – субсидії нема

газ
Поділитися новиною

газУряд продовжує вносити корективи в порядок призначення та отримання субсидій. Так, нещодавно Постановою Кабміну від 18.08.2017 №609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесені зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (із змінами). Зокрема, своїм рішенням урядовці вдосконалили процес надання житлових субсидій населенню і зменшили період, за який враховуються доходи домогосподарств, із чотирьох до двох останніх кварталів.

Також оновленим документом передбачається можливість призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна, урегульовано питання виплати допомоги на придбання твердого палива і скрапленого газу у разі смерті особи, якій було призначено субсидію, а також проведення розрахунку невикористаних сум субсидій об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельними кооперативами.

Переглянуто і соціальні нормативи споживання газу для побутових потреб. Проаналізувавши ситуацію, уряд наблизив норми газу на приготування їжі та підігрів води до фактичного споживання послуги. Із 1 жовтня цього року вони будуть такими:

– на газову плиту (приготування їжі) – 3,3 м3 на особу;

– на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) – 5,4 м3 на особу;

– на газову плиту і водонагрівач – 10,5 м3 на особу.

Постанова Кабміну також передбачає зміни в частині призначення субсидій за наявності боргу у громадян. Зокрема, якщо він менше 20 неоподаткованих мінімумів, а це 340 грн, то субсидію призначать. Але якщо більше – начувайтесь! Наявну заборгованість треба погасити вже до 1 вересня, інакше субсидії на новий опалювальний період не бачити, як власних вух. Тому щойно прийде попередження про відключення газу – не ігноруйте, а мерщій гасіть заборгованість! Адже опалювальний сезон уже не за горами.

Прес-служба ПАТ «Гадячгаз»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...