Гараж для інваліда

Михайло Поливаний на сесії міської ради
Поділитися новиною

Михайло Поливаний на сесії міської радиЦя історія тягнеться близько року, і її головний герой, гадячанин Михайло Поливаний, упевнений, що над ним просто знущаються. На сьогодні він уже звертався до Гадяцької міської ради, до Полтавської ОДА і до усіх існуючих інстанцій, але отримані відповіді його не задовольняють. Тому він вирішив добиватись правди через  газету.

Справа ось у чому: Михайло Якович – інвалід війни І групи, у нього немає обох ніг. Родом  він із Ветхалівки. Будучи підлітком, поїхав піднімати цілину, згодом одружився, жив у Семипалатинську. А через певний час вирішив повернутись на батьківщину. Приїхав разом із дружиною, придбав квартиру у Гадячі на Черемушках. Із часом, коли йому і дружині стало важко без сторонньої допомоги, вони покликали до себе жити доньку, але та відмовилась, боячись, що у Гадячі для неї і її чоловіка не буде роботи (він інженер-ядерник). І натомість покликала до себе. Обдумавши пропозицію, Михайло Якович із дружиною продали квартиру, гараж і вирішили їхати. Але на новому місці затримались не довго – клімат не підійшов, тому було прийняте рішення повернутися у Гадяч.

Тут знову придбали квартиру по вул. Полтавська, 132, а от із гаражем виникла проблема – поряд придбати не вдалося, тому вирішили звернутись до міської ради, щоб та виділила ділянку для будівництва нового.

Ось тут і почалися біди Михайла Яковича. Міська рада дала дозвіл на виготовлення технічної документації, порекомендували знести старі незаконні будівлі у дворі і на тому місці побудувати гараж. Один із сусідів відмовився демонтувати стару будівлю, що й стало на заваді спорудження гаража для інваліда. Відтоді Михайло Якович у міську раду ходить, як на роботу. Каже, щоб розпочати будівництво гаража, йому не вистачає всього двох підписів на документі – мера і архітектора. На одній із сесій міської ради Володимир Нестеренко пояснював, що із приводу цієї ситуації звертався до обласного управління архітектури, де йому пояснили, що і Михайло Поливаний, і його сусід, якого просять знести будівлю, мають однакові права. Там же не рекомендували самовільно зносити, адже власник може її узаконити у судовому порядку, згідно чинного законодавства.

Міська рада спробувала знайти вирішення питання – пропонували Михайлу Яковичу ділянку для будівництва через дорогу від його будинку, пропонували і поряд із будинком, але з іншого боку, але він відмовився. Також альтернативним варіантом вирішення проблеми було й встановлення залізного гаража просто під вікнами його квартири. Але він знову категорично відмовляється. Зі сльозами на очах твердить, що жоден лікар не дозволить у його стані здоров’я знаходитись у такому гаражі.  

Проблемне питання вкотре передали на розгляд комісії. Можливо, вона знайде якийсь вихід.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...