Третій рік після Іловайського котла – згадаємо загиблих героїв

925670
Поділитися новиною

925670У серпні 2014 року, намагаючись вирватися із пастки ворога, загинуло 366 українських військових. Це лише офіційна статистика. За неофіційною, тоді полягло більше тисячі солдатів. 18 серпня 2014 року українські війська, переважно добровольчі батальйони, увійшли в Іловайськ. Однак уже 23 серпня РФ ввела в Україну свою регулярну армію. Зайшовши з тилу, ворожі війська оточили Збройні сили України. Уже 28–29 серпня бойовики та російська армія пообіцяли надати коридор для виходу українських військ, однак це виявилося пасткою. Коли українські солдати виходили з оточення, ворог поливав їх вогнем. Результати розслідування подій під Іловайськом ГПУ завершила лише декілька днів тому. Ці матеріали, як доказ того, що на Донбасі воюють російські війська, передали до Гаазького трибуналу.

КірієнкоЛифарІлляшенкоСеред загиблих були і наші земляки: Юрій Кириєнко, Анатолій Лифар і Віктор Ілляшенко. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ.

Спасибі вам, хлопці, і вічна пам’ять. Велика шана й тим, хто не здався й боровся до кінця (Володимир Донос), і  тим, хто вийшов із бою і продовжує захищати Україну.

 

 

 

«БМ»

 

Повідомлення Генеральної прокуратури України від 14 серпня 2017 р. не вказує, скільки осіб зникло безвісти за час Іловайської трагедії, натомість зазначає, що було вбито 366 українських воїнів, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...