Як налаштувати проти себе певних осіб? Почати говорити правду

Безымянный
Поділитися новиною

БезымянныйНе один рік на сторінках тижневика точиться безрезультатна боротьба мешканців міста з незаконним розгрібанням піску в районі Підварку. Усі зауваження,  знімки, відеофіксації і виклики нарядів поліції  дали нульовий результат. Причини дві. По-перше, під статтю незаконне розкрадання не підведеш (пісок не вважається цінним), а по-друге, «не доходять руки» у місцевих чиновників навести там лад.

Останній випадок, який трапився 19 липня. Активіст Віталій Живогляд укотре зафіксував на відео і фото незаконний видобуток  піску, викликав наряд поліції, яка склала відповідний протокол. Далі всі мали чекати офіційного звіту від поліцейських про завершення розслідування по цій справі.

Але… Після виходу номера газети, де був розміщений цей матеріал, ПП Луць без попередження відмовив редакції у реалізації газет, їх заховали під прилавок. Людям, які щочетверга купували газету повідомляли, що газету не завезли. Причиною таких «санкцій» О. Луць назвав фото у газеті, на якому була зображена техніка його підприємства, яку зафіксував В. Живогляд. Цю техніку, за словами О. Луця, замовило МКП «Комунсервіс» згідно розпорядження виконкому міської ради.

Побачити розпорядження на власні очі нам не вдалося, адже на сайті воно не оприлюднене. Натомість пан Луць через кілька днів після нашої розмови надав нам два документи невідомого походження (вихідні дані, дата і нумерація на них були відсутні) – один підписаний Я. Паю (заступником начальника СВ Гадяцького ВП) і адресований самому начальнику С. Джулаю, інший адресований В. Живогляду за підписом заступника начальника Гадяцького ВП В. Сватковського. У останньому документі йшлося про те, що у діянні від 19 липня «відсутні ознаки адміністративного і кримінального правопорушень». У разі незгідності з прийнятим рішенням заявнику, тобто В. Живогляду, радили звертатися до суду та прокуратури.

Звідки у О. Луця зявилися ці документи, не відомо. В. Живогляд  повідомив, що ніякого рішення по цій справі не отримував. Тому ми вирішили у телефонному режимі звернутись до С. Джулая і запитати, що це за документи і яким чином вони опинились у О. Луця?

Як виявилось, начальник Гадяцького ВП був не в курсі справи, але потім, переглянувши реєстр, повідомив, що факт виклику поліції на кар’єр 19 липня був, але жодних рішень по ньому  ще не прийнято. Звідки взялися ці документи і яке мають походження пообіцяв пояснити лише тоді, коли їх побачить.

За нашої ініціативи 15 серпня відбулася прес-конференція у начальника поліції, після якої він повідомив:

«Номери документа наші. Ми попрацюємо над цим питанням. У першу чергу, я вважаю, потрібно поспілкуватись із В. Сватковським, адже його ім’я тут фігурує. Щоб не кидатись голосними словами, я вважаю, що ми зобов’язані вияснити, хто надав ці документи третій особі. Я впевнений у чесності В’ячеслава Миколайовича  і не маю сумнівів у його порядності.  Я не думаю, що хтось якийсь злий намір мав. Можливо, по наївності, але це треба вивчити.  Будемо шукати відповідь».

С. Джулай взяв ці документи на вивчення і пообіцяв повідомити про хід розбирання.

У цій історії крапку поки не ставимо, будемо продовжувати  збір інформації.

Просимо наших читачів долучитися до обговорення цієї публікації.

Олександр Товстий

LIVE OFFLINE
track image
Loading...