Веприцька школа виховала олімпійську чемпіонку

Катерина Куришко у першому ряду четверта зліва
Поділитися новиною

Катерина Куришко у першому ряду четверта зліваЗолота медаль ХХ Олімпійських ігор (Мюнхен, 1972 рік) – найбільша гордість Катерини Куришко. Вона, у минулому звичайна сільська дівчинка, досягла чималих спортивних висот і завдячує цьому своїй малій батьківщині. Народилася у селі Тепле, там закінчила 9 класів, далі пішла навчатися до Веприцької школи, звідки й почалися спортивні здобутки.

«Саме ця школа дала мені поштовх у спортивне життя. Я брала участь майже в усіх змаганнях, які проводилися – і волейбол, і лижі, і баскетбол. Після закінчення школи вступила до харківського технікуму. Там паралельно почала вже серйозно займатися спортом, а саме – веслуванням на байдарках. Сестра та її чоловік були моїми тренерами. Із ними разом і досягла успіху».

У 1970 році Катерину Сергіївну включили до збірної Радянського Союзу, у 1971 році – виграла Чемпіонат світу, а в 1972-му взяла участь в Олімпійські іграх, де виборола золото.

Після великого спорту Катерина працювала тренером. Досі береже спортивні звички, тому у свої майже 70 виглядає на 50. Нині проживає під Києвом.

До Веприка Катерина Куришко приїхала на зустріч випускників.

Гадяцький портал новин

LIVE OFFLINE
track image
Loading...