«Спеціалісти широкого профілю… по вузькій дорозі»

прокоповича
Поділитися новиною

прокоповичаСаме так гадячани назвали дорожників, які проводили капітальний ремонт вулиці Прокоповича. Зізнаємось, скаргу саме на ці роботи ми отримали минулого тижня. Жителі нарікали на те, що ширина дороги не витримана, і кладуть так сяк. Але, чесно кажучи, поїхавши туди і побачивши там лише щебінь, ми не знайшли до чого причепитись.

Проблему стало помітно вже за кілька днів, коли почали укладати асфальт. У суботу, 22 липня, біля дорожників зібрались жителі цієї вулиці. Попутно просили пояснити їм, за якими стандартами укладається асфальт, відповіді не почули, але на власні очі побачили «якість» нового покриття – ширина і товщина місцями кардинально різниться, бордюри не вкладені, узбіччя взагалі жахливе. Навіть депутат міської ради, яка також була там присутня, згодилася із тим, що дорогу роблять неякісно.

«Образливо дивитись, як наші гроші просто закатали у землю. Не можуть же зробить нормально, як завжди, вибачте за вислів, «зригають»! Та ще й скажуть, що ми балувані і все нам не так. Мовляв, дорога ж краща стала!  А нам просто шкода витрачених грошей! Для чого ця показуха? Ніби й роблять, а ефекту немає. Запитували у них, хто виконавець робіт, то навіть сказати посоромились. Мабуть, і самі ж знають, що роблять погано…» – обговорювали нову дорогу жителі вулиці.

Як виявилось, жителі брали участь у програмі співфінансування: зібрали на ремонт дороги близько 25 тисяч гривень, які чомусь, зі слів присутніх на зборах, нібито із рук у руки, передали ремонтникам. Зрозуміло, що тепер вони мають право вимагати якісну роботу. До того ж, цей мікрорайон жителі повністю облагородили самі: самостійно ставили електроопори, купували трансформатори, прокладали труби і навіть дорогу за власний кошт щебенем засипали. Загалом, знають свій куток ідеально – уже навіть спрогнозували, куди саме стікатиме дощова вода із «нової» дороги, адже водовідведення також відсутнє.

«БМ»

Цікаво, яким чином по бухгалтерській звітності фінвідділу міської ради проходять суми, які гадячани збирають у якості співфінансування? Адже ще жодного разу на сесії ми не чули, щоб у звіті озвучували подібні кошти.

На жаль, ми не маємо права доступу до фінансової документації. Тому просимо свідомих депутатів міської ради, які дбають про своїх виборців, посприяти у розслідуванні і через депутатський запит дістатись до кошторисної документації. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...