Не щастить із сміттєвозом, пощастить із автобусом

сесія
Поділитися новиною

сесіяІз акапельного співу державного гімну розпочалася 22-а сесія міської ради. Причиною став буревій, який наробив шкоди по місту, через що певний час було відсутнє світло. Тому мер закликав усіх дружно заспівати, хоча сам утримався…

Найцікавіші рішення, які міський голова приймав у міжсесійний період:    

Про надання одноразової стипендії ім. Андрієвського Денису Прокопенку (1000 грн);  про виділення коштів для надання матеріальної допомоги (на оздоровлення 21 рішення по 2 тис грн); про оформлення права власності на квартиру (приватизація); про списання безнадійної заборгованості по квартплаті; про визнання квартир №7 і №12 по вул. Лохвицькій службовими квартирами виконкому; про видачу ордера на квартиру по вул. Лохвицька, 12 Тетяні Щоці (самотня, має трьох дітей); про надання Володимиру Нестеренку матеріальної допомоги на оздоровлення.

DSC 4398 копия«Ми роботою не задоволені!»

Правоохоронці і служба безпеки просили у міської ради по 100 тисяч гривень на придбання транспорту. Міський голова запевнив, що хоч і допомагає у міру фінансових можливостей, але таку суму виділити не може.  Проте, виявилось, що серед депутатів є і невдоволені роботою правоохоронців. Вони стверджували, що поліція абсолютно не реагує на порушення громадського порядку у місті, тож і виділяти їм кошти не потрібно. Згадали і безлад на Великому кругу, і постійні бійки поблизу АТБ, і несвоєчасне реагування на виклики.  Та по 50 тисяч гривень все ж дали.  

Виконання бюджету за 6 місяців 2017 року:

Доходи: 52434,6 тис. грн (план виконаний на 103,8%).

Видатки загального фонду бюджету міста Гадяч в сумі 42241,6 тис. грн, у т.ч.

Державне управління – 3384,2 тис. грн.

Освіта – 28039,5 тис. грн.

Соціальний захист та соціальне забезпечення – 625,0 тис. грн.

Житлово-комунальне господарство – 4132,2 тис. грн.

Культура і мистецтво – 386,0 тис. грн.

Фізична культура і спорт – 21,5 тис. грн.

Утримання та розвиток інфраструктури доріг – 1189,6 тис. грн; субвенція на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування – 3758,4 тис. грн; Гадяцький районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) – 1274,9 тис. грн; Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів – 288,9 тис. грн; районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 96,0 тис. грн; Гадяцький БДЮТ – 321,8 тис. грн; Гадяцька дитяча музична школа – 934,9 тис. грн; Гадяцька районна бібліотека для дітей – 227.9 тис. грн; комплексна дитячо-юнацька бібліотека ім. Лесі Українки – 165,7 тис. грн; Гадяцьку ЦРЛ – 48,9 тис. грн).

Інші субвенції – 301,3 тис. грн (пільги окремим категоріям громадян із послуг зв’язку – 58,4 тис. грн); виплати грошової компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам – 24,9 тис. грн; відпочинок (із наданням оздоровчих послуг) учасників бойових дій в районах проведення АТО та членів їх сімей (жителів Гадяча) – 17,8 тис. грн; компенсація виплат на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян – 33,2 тис. грн; оплата громадських робіт, інші видатки на соціальний захист населення – 105,9 тис. грн; РО ВФСТ «Колос» на футбольну команду «Псьол» – 6,6 тис. грн; на участь у співфінансуванні літературно-мистецької премії імені О.Пчілки Національного видавництва дитячої літератури «Веселка» – 5,0 тис. грн.

Субвенція із місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів – 337,9 тис. грн (Управлінню соціального захисту населення Гадяцької РДА – 287,9 тис. грн, регіональному сервісному центру МВС у Полтавській області – 50 тис. грн).

Інші видатки – 66,0 тис. грн.

«Кожну сесію переносимо…»

Економічний і соціальний розвиток міста на 2017 рік:

25 тис. грн – МРЕВ на поточний ремонт приміщення.

25 тис. грн – відпочинок демобілізованим військовослужбовцям.

142,200 грн  – для МКП «Комунсервіс» на вуличне освітлення.

20 тис. грн –  баки для ПЕТ-пляшок.

100 тис. грн – ЦРЛ на інсулін для діабетиків.

55 тис. грн – для пожежної частини.

200 тис. грн – капремонт покрівлі Тельмана ,18А.

30 тис. грн – поточний ремонт колишнього готелю «Жовтень».

50 тис. грн – фінансова підтримка КП «Гадяч-житло» на ремонт гуртожитку по вул. Полтавській.

20 тис. грн – капремонт покрівлі ОСББ «Прима», Гагаріна, 76А.

Кошти, які виділяли на ремонт вулиці Комарова, пров. Прокоповича, Чкалова , вул. Воровського, перенесли на капремонт вулиці Тельмана, загальна сума – 1498985 грн.

Чому так – депутати запитували у мера. У відповідь почули, що кошти зібрали до купи, щоб капітально і за один раз заасфальтувати Тельмана.

Де сміттєвоз?  

1 млн 535 тис. грн субвенції передали на придбання сміттєвоза для міста. Але чомусь доставляти спецавтомобіль не поспішають. Виявляється, торги відмінено і вкотре оголошено  нові. Кілька разів через оскарження результатів торгів аукціон відміняли. Загалом, скільки ще чекати сміттєвоза – невідомо. Тендер проводить управління ЖКГ ОДА, тож наші у затримці не винні.

Натомість пощастило із придбанням автобуса. Зі слів мера, уже наступного тижня будуть підписані всі відповідні документи, і, сподіваємось, найближчим часом він слугуватиме гадячанам. Так само із сортувальною лінією – тендер завершено, зауважень немає. Чекаємо.  

«Може, якогось супер-модного артиста замовимо у Гадяч! Але не Вінника, бо дорого»

Сказав мер і затвердив суми, які витрачатимуть на святкування Дня міста.

130 тис. грн – виступи професійних колективів та окремих виконавців.

60 тис. грн – етно-рок-фестиваль «Козацька столиця».

130 тис. грн – День міста.

35 тис. грн – феєрверк. 

5 тис. грн – проведення свята заярських вулиць.

50 тис. грн –  святковий прийом ветеранів війни і праці.

Було питання: чому виділяють лише на свято заярських вулиць? У відповідь почули: така сума була вказана у депутатському запиті, а інших звернень не надходило. Також депутати просили по 100 тисяч на дільниці, щоб вони могли виконати обіцянки, проте мер навідріз відмовився від такої ідеї.

Із партії вийшли, а від депутатства не відмовились

До депутатського корпусу звернулась Олена Будник, голова фракції соціал-демократичної партії  у Гадяцькій міській раді, і повідомила, що члени фракції добровільно вийшли із складу політичної партії СДП і відповідно одноголосно прийняли рішення про розпуск фракції у міській раді.

Відповідно до чинного законодавства, вийшовши із складу партії, вони повинні б скласти депутатські повноваження, а замість них до депутатських повноважень приступили б наступні по партійних списках. Дивно, але мер чомусь не став дотримуватись законодавства і не наполіг на припиненні депутатських повноважень цими особами.

«Площу Миру перейменувати в Базарну!»

Це обговорювали наприкінці сесії. Просили прибрати стихійну торгівлю, яка вже давно перешкоджає руху транспорту і створює небезпеку.  Вирішили створити робочу комісію, яка вкотре навідається на базар, перевірить ситуацію, знайде місце, куди переселять торговців на час реконструкції площі перед колишнім універмагом «Росія». Окрім цього, мер дав розпорядження міському архітектору підготувати пропозиції по реконструкції площі Миру. А також працюватимуть над питанням створення розмітки на Великому кругу.

Тож сподіватимемось, дуже скоро площа Миру кардинально зміниться. І ці зміни підуть на краще і місту, і підприємцям та простим торговцям.

Оксана Кириченко, Олександр Товстий

 

«У голови районної ради більше!»

Так сказав секретар міської ради, коли на сесії приймали питання про підвищення посадового окладу міському голові до 7000 грн (раніше був 3580 грн). Відповідно тепер підвищиться оклад і у заступників, і у начальників відділів управлінь. Допитливі депутати намагались дізнатись, скільки ж тепер буде кінцева зарплатня, але відповіді так і не почули. 

2 коментарі до “Не щастить із сміттєвозом, пощастить із автобусом

  1. Вовочка! Надай Атошныкам путьовкы.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...