3 причини не використовувати пластикові пляшки повторно

бутилки
Поділитися новиною

бутилкиПри багаторазовому використанні пластикові пляшки можуть завдати істотної шкоди здоров’ю. Ми розповімо про три головні причини, чому не варто знову наливати воду в уже використану пляшку.
Причина № 1
Пластикові пляшки можуть виділяти шкідливі хімікати. Особливо небезпечні ємності з мітками 3 і 7 (PVC і PC) – вони містять токсичні речовини, здатні проникати в напої і викликати серйозні захворювання. А пляшки з маркуванням 1 (PET або PETE) нешкідливі тільки при одноразовому використанні.
Причина № 2
Давно відкрита пляшка з водою – ідеальне середовище для розмноження мікробів. Рівень бактерій у ній часто перевищує всі безпечні норми. Проведені дослідження показали, що відкриту воду в холодильнику із закритою кришкою можна зберігати до трьох діб. Якщо вода буде зберігатися у відкритій пляшці три доби, перед вживанням її краще прокип’ятити.
Причина № 3
Традиційна форма пластикової пляшки призводить до того, що найбільша кількість бактерій накопичується на горлечку. У результаті кришки просто кишать мікробами, здатними викликати харчове отруєння і навіть гепатит А. Щоб убезпечити себе, використовуйте спеціальну пластикову соломинку.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...